Els sindicats critiquen l'actuació de Sanitat davant el brot de Covid-19 de l'Hospital Provincial

Els resultats dels PCR han confirmat nou casos, encara que no s'han aplicat les proves a tota la plantilla del centre

Sanitat 26 de agosto de 2020 REDACCIÓ
hospitalcastellon-kRHB--620x349@abc

L'Hospital Provincial de Castelló va donar a conéixer ahir el balanç del brot de coronavirus que va sorgir la setmana passada entre diversos integrants de l'àrea quirúrgica. Finalment, després de practicar-se totes les proves PCR, es confirmen nou casos positius entre el personal de quiròfan i tres persones aïllades per mantindre contacte estret amb els afectats.

La decisió del centre de tancar durant dilluns i dimarts els quiròfans es prolonga fins al dijous, quan, segons el comité de seguiment de coronavirus, es reprendrà l'activitat de manera progressiva i "a mesura que s'incorporen els treballadors als seus llocs".

El total de PCR realitzades entre la plantilla de l'hospital ha sigut de 180, una quantitat que els sindicats veuen insuficient, i consideren que s'hauria d'haver fet un estudi complet a tots els empleats del centre.

El representant de Comissions Obreres en el consorci de l'Hospital Provincial, Amalio Palacios, critica la demora en la convocatòria d'una reunió del comité de vigilància de salut laboral i va amenaçar que "si no es convoca en les pròximes hores, es presentarà una denúncia" per posar en reg als treballadors.

Des del sector sindical d'UGT, critiquen que la informació sobre el brot s'haja donat a conéixer a través dels mitjans de comunicació, la qual cosa qualifiquen com una altra demostració del "obscurantisme i ocultisme que practica la cúpula del consorci".

Te puede interesar
Lo más visto