Vila-real demanarà test massius i material sanitari d’ajuda per a la campanya de la taronja i el pròxim curs escolar

"Encara que no sigui competència nostra, demanarem a administracions superiors que si és viable, apliquen el que demana la moció”, ha explicat l’edil de Sanitat

Sanitat 26 de agosto de 2020 REDACCIÓ
LV_20140407_LV_FOTOS_D_54405543323-kHFC--656x446@LaVanguardia-Web
La Vanguardia

La principal qüestió que s'ha tractat en la sessió plenària de Vila-real ha sigut demanar test massius i material sanitari d’ajuda amb la finalitat que la campanya de la taronja d’aquest hivern i el pròxim curs escolar puguin desenvolupar-se amb normalitat. Es tracta que no es produeixin brots entre els treballadors del camp i en els magatzems, així com en els centres educatius.

La primera petició ha estat presentada per VOX. Per part seua, el PP ha celebrat que els grups aprovin la seva moció. I és que, els populars han elevat al ple una proposta que reclama que la Generalitat Valenciana activi un protocol que “impliqui realitzar proves serològiques per a la comunitat educativa davant la volta al col·le”. En concret, aquestes proves han d’incloure a alumnes, personal docent i equips d’empleats dels diferents centres educatius. “Encara que no existeix el risc zero, sí que pensem que realitzar test és una bona eina per a minimitzar l’impacte del virus” ja que “serà complicat l’inici del curs i quantes més garanties hi hagi, millor”, segons ha explicat la regidora popular, Gema Ferreres.

D'altra banda, l’edil de Sanitat, Silvia Gómez, ha destacat que “sempre ens preocuparem per la salut dels nostres veïns. Encara que no sigui competència nostra, demanarem a administracions superiors que si és viable, apliquen el que demana la moció”.

Així mateix, s’ha acceptat amb tots els vots a favor la proposta de C’s de defensar els interessos dels propietaris davant l’okupació. Encara que “a Vila-real no és un problema real”, tal com ha indicat el regidor d’Urbanisme, Emilio J. Obiol, si que “ho és a nivell nacional” i “per això demanarem al Govern que controli aquestes il·legalitats”.

Te puede interesar
Lo más visto