Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'alcalde de Vila-Real convoca una junta extraordinària per donar suport als familiars d'usuaris de la residència Sant Llorenç

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha decretat el tancament per un any del centre

General 27 de agosto de 2020 REDACCIÓ
15984594979378

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, va convocar per a avui una Junta de Portaveus extraordinària per a donar compte als diferents grups amb representació municipal de la situació en la residència Sant Llorenç i tractar d'unir forces en suport als familiars dels residents. Després de la reunió d'afectats celebrada abans d'ahir, a la qual va assistir el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, per delegació de l'alcalde, Benlloch reunirà telemàticament a tots els partits en el consistori per a traslladar-los les últimes informacions sobre aquest tema i les gestions que, des d'Alcaldia, s'estan duent a terme per a evitar el tancament per un any decretat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i que es done solució a les famílies.

“L'Ajuntament està realment preocupat i al costat de les famílies perquè la residència no es tanque precisament en un moment tan delicat com el que estem vivint, en plena pandèmia, i amb els majors com a col·lectiu especialment vulnerable”, recorda Benlloch. “Els familiars i els usuaris han de saber que ens tenen del seu costat. Per això, és important que tots els grups municipals mostrem amb gestos i amb accions el nostre suport i la nostra voluntat unívoca de tractar de trobar solucions. El tancament per un any de la residència és un càstig que recau directament sobre els majors i les seues famílies i això no té cap sentit”, agrega.

Des del moment en què es va tindre coneixement de la resolució de l'expedient sancionador de la Conselleria que decreta el tancament de la residència, Benlloch ha mostrat la solidaritat del consistori amb les famílies dels 65 usuaris i els 30 empleats del centre. L'alcalde ha tractat en tot moment de buscar solucions, en contacte amb responsables autonòmics per a buscar eixides que no deixen als majors sense residència.

El consistori va tindre coneixement el divendres de la resolució de tancament temporal durant un període d'un any a conseqüència d'un expedient sancionador incoat al març de 2019 per la Direcció General de Persones Majors. "No entrem en el fons de l'expedient, que haurà de resoldre's en altres vies, però és absolutament desproporcionat i fora de lloc tancar una residència precisament en aquest moment”, incideix. Per aquest motiu, Benlloch ha convocat als portaveus de tots els grups municipals, amb l'objectiu de “tractar d'unir forces i treballar junts per a intentar trobar solucions”.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter