Castelló registra 41 nous casos, menys de la meitat que ahir, i cap mort

El 40% dels casos són asimptomàtics

Sanitat 28 de agosto de 2020 REDACCIÓ
1284136_1

La província de Castelló ha registrat 41 casos positius de coronavirus en l'última jornada. Entre els nous contagis cal destacar un brot de tres casos d'origen social a Orpesa. La xifra de nous positius d'ahir era de 89, amb el que hui s'han detectat menys de la meitat.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va destacar la major capacitat de detecció de la Covid-19, que permet que el creixement siga "sostingut". La taxa d'incidència acumulada, és a dir, el número de contagiats per cada 100.000 habitants en la Comunitat és de 84,28 enfront dels 176,22 de mitjana a Espanya. D'altra banda, Barceló va recalcar que el 40% dels casos són asimptomàtics i no es donen a conéixer fins que es realitzen rastrejos de contactes, ja que les persones no pateixen malalties que els facen pensar que porten el virus.

Pel que respecta als morts, cap dels tres que s'han registrat hui en la Comunitat pertany a Castelló. Tampoc varia la xifra d'ingressats en hospitals de la província, que es manté en 31 després de la desena que van entrar dimecres passat. Així mateix, 25 persones han rebut l'alta i estan curades.

Quant a la situació de residències, hi ha casos positius en tres geriàtrics, un centre de menors i dues residències de diversitat funcional de Castelló.

Hospital Provincial

El brot de l'Hospital Provincial ja està totalment controlat. Ahir es van reobrir els quiròfans per a reprendre les operacions ajornades, encara que la demora continua sent notable. D'altra banda, el centre ha decidit blindar l'àrea d'oncologia per a protegir als malalts de càncer del coronavirus, perquè tenen menys defenses i poden contagiar-se amb major facilitat. Algunes de les propostes són habilitar una única porta d'accés a aqueixa zona i adequar la sala d'informàtica per a l'ús segur dels malalts oncològics.

Te puede interesar
Lo más visto