Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Culla es converteix oficialment en un de ‘Els Pobles més Bonics d'Espanya'

Culla és el quart poble de la província de Castelló a sumar-se a la xarxa de ‘els més bonics’, juntament amb Peníscola, Vilafamés i Morella.

Cultura 31 de agosto de 2020 REDACCIÓ
IMG_4684

Culla, a la comarca de l'Alt Maestrat, ja és oficialment un de ‘Els Pobles més Bonics d'Espanya’. Anit es va celebrar el seu acte de proclamació, que acredita al municipi com un membre més del col·lectiu format pels 94 municipis més bells del territori nacional. A més, Culla és el quart poble de la província de Castelló a  sumar-se a la xarxa de ‘els més bonics’, juntament amb Peníscola, Vilafamés i Morella.

L'esdeveniment va començar a les 19:30h a l'ajuntament, on es va procedir a la recepció d'autoritats i posterior signatura en el llibre d'honor. A continuació, la comitiva acompanyada per un seguici de cavallers templers es va traslladar a “El Terrat”, on va tindre lloc l'emotiva cerimònia en la qual no va faltar la música tradicional i un audiovisual que va mostrar els principals encants d'aquesta població, motius pels quals ha rebut aquest important reconeixement.

Van ser presents i van intervindre l'alcalde del municipi, D. Heredio Bellés, el president de l'associació, Sr. Francisco Mestre, el director territorial de presidència de la Generalitat Valenciana, Sr. Adolf Sanmartín i el diputat provincial de desenvolupament rural, Sr. Santiago Pérez. Altres autoritats també van assistir com a diputats autonòmics i provincials, també la directora de l'Agenda Valenciana Antidespoblamiento, Jeannette Segarra, així com alcaldes dels municipis de voltant i d'altres pobles membres de l'associació que no van voler perdre's la cita.

En paraules de l'alcalde, Heredio Bellés, “els veïns de Culla ens sentim molt orgullosos de rebre aquest títol que, sense cap dubte, ens fa més grans”. A més, Bellés va destacar que “des del govern municipal, una de les nostres màximes prioritats serà continuar potenciant les nostres virtuts, amb les quals generar noves oportunitats per a aquells que decidisquen viure en aquest enclavament màgic”.

Per part seua, Francisco Mestre, va donar la benvinguda a Culla a l'associació,” que passa a ser part de la nostra gran família, juntament amb bells pobles que han superat una rigorosa auditoria gràcies al treball de generacions de veïns, que han cuidat i protegit el patrimoni cultural, arquitectònic i paisatgístic heretat”.

Formar part de l'associació servirà a Culla per a atraure major turisme a la zona i dinamitzar l'activitat empresarial i hostalera, la qual cosa es tradueix en un favorable impacte econòmic per a la regió. D'acord amb les dades que han presentat les diferents regidories de turisme integrades en l'associació, els pobles experimenten un considerable creixement en l'arribada de visitants, amb un augment mitjà del 70% i aconseguint xifres del 80%.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter