Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Sant Jordi anuncia test ràpids per a alumnes, docents i personal del CEIP Lluís Tena per a una volta al col·le segura

L´Ajuntament adquireix les proves que es realitzaran de manera voluntària el dimecres, dijous i divendres d´aquesta setmana

General 31 de agosto de 2020 REDACCIÓ
3008 TEST

L'Ajuntament de Sant Jordi realitzarà test ràpids de detecció del Covid-19 a alumnes, personal docent i treballadors del CEIP Lluís Tena “per a un inici de curs escolar segur”. Així ho ha anunciat l'alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, després de gestionar la mesura tant amb les autoritats sanitàries com amb el personal sanitari del municipi i la direcció del centre educatiu.


“En uns dies comença el curs escolar i des de l'Ajuntament volem ajudar amb tots els nostres recursos al fet que la volta al col·le dels nostres fills siga el més segura possible en aquestes circumstàncies. Sabem que no tenim competències en la matèria, però la salut dels nostres veïns és el primer, per això tornem a bolcar-nos amb recursos de l'Ajuntament per a garantir que la volta a les aules és el més segura, lliure de Covid-19”.


Així, el consistori ha adquirit aquestes proves ràpides que es realitzaran de manera voluntària aquesta setmana prèvia a la volta al col·le, des del dimecres 2 de setembre fins al divendres dia 4 de 13.00 a 15.00 hores.
Amb això, tal com ha remarcat Sánchez, “volem llançar un missatge de tranquil·litat a totes les famílies que aquests dies miren amb un cert nerviosisme al moment en què els seus fills hagen de tornar a les aules. L'objectiu d'aquestes proves és detectar si algun xiquet, mestre o treballador del col·legi és positiu amb la condició de poder prendre les mesures necessàries i evitar el contagi de la resta de xiquets i treballadors abans que comence el col·le”.

I és que aquestes proves serològiques detecten la resposta immunitària de cada persona al patogen causant del virus SARS-CoV-2, conegut comunament com a coronavirus. A través d'una mostra de sang, l'aparell detecta els anticossos que cada persona produeix enfront de la infecció, sent un mètode ràpid, fiable i senzill de detectar la malaltia perquè no porta més de 15 minuts l'obtenció dels resultats.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter