Dues escultures monumentals de Jaume Plensa estaran exposades en Vila-real

Es tracta de dues de les set escultures de la destacada exposició de Jaume Plensa que la Fundació Hortensia Herrero va fer possible l'any passat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Cultura 31 de agosto de 2020 REDACCIÓ
foto de archivo Ayuntamiento de Vila-real-Fundación Hortensia Herrero-Mercadona

Vila-real acollirà de manera temporal l'exposició de dues escultures monumentals del prestigiós artista Jaume Plensa, reconegut amb premis com la medalla de Cavaller de les Arts i les Lletres de França o el Premi Velázquez de les Arts. Això podrà fer-ho Vila-real gràcies al conveni subscrit entre l'Ajuntament, Mercadona i la Fundació Hortensia Herrero, institució que des de 2012 treballa per la promoció i recuperació de la cultura, l'art i el patrimoni en la Comunitat Valenciana.

Més concretament, aquestes peces arribaran a la ciutat a finals de setembre i està previst que s'exhibisquen durant aproximadament un any i mig. Es tracta de dues de les set escultures de la destacada exposició de Jaume Plensa que la Fundació Hortensia Herrero va fer possible l'any passat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Aquestes dues peces són ‘Silvia’ i ‘María’ i van ser adquirides per Mercadona i la pròpia Fundació Hortensia Herrero, respectivament. Ambdues van ser traslladades a Elx  i encara es troben allí. I quan siguen traslladades a Vila-real completaran el seu periple per les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha agraït a la fundació “l'oportunitat que suposa per a la nostra ciutat comptar amb aquesta exposició escultòrica d'un dels artistes més reconeguts a tot el món”. “Vila-real és una ciutat que estima i defensa l'art i la cultura, i l'acord amb la Fundació Hortensia Herrero ens permet portar fins ací peces úniques que no sols podran gaudir els nostres veïns i veïnes sinó que també ens donen una projecció a l'exterior”, ha destacat. “Sens dubte, la plaça de l'Estadi de la Ceràmica és l'enclavament idoni per a albergar aquestes grans obres d'art, un espai modern i ampli que, gràcies al nostre Villarreal CF, rep milers de visitants cada any procedents de tota Espanya i també de fora de les nostres fronteres”, afegeix el primer edil.

Per part seua, Hortensia Herrero, presidenta de la fundació que porta el seu nom i encarregada de cedir totes dues peces, ha agraït a l'Ajuntament de Vila-real “les facilitats i l'afecte amb el qual van acollir la notícia i, estic segura, rebran a aquestes dues noves veïnes, ‘Silvia’ i ‘María’, una vegada estiguen instal·lades a la ciutat. Per a la Fundació Hortensia Herrero és molt gratificant poder acostar l'art de Jaume Plensa a Vila-real després d'haver passat per València i Elx. Sempre vam dir que volíem que aquestes dues peces viatjaren per les tres províncies de la Comunitat Valenciana i és un plaer que el destí a Castelló siga Vila-real per la gran relació que jo i la meua família tenim amb la ciutat”.

Te puede interesar
Lo más visto