Onda realitza test Covid-19 als usuaris i treballadors del Centre de Dia

L'Ajuntament d'Onda ha decidit actuar al no rebre cap resposta per part de la Generalitat davant la seua petició de realitzar proves a aquest colectiu

Sanitat 01 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
IMG_0327
Ajuntament d'Onda

L'Ajuntament d'Onda, tal com es va comprometre, ja ha realitzat test serològics per a la detecció de Covid-19 als 50 usuaris i treballadors del Centre de Dia. Els resultats ja s'han remés a Salut Pública, dependent de Conselleria de Sanitat, perquè en prengueu coneixement i actuació per a previndre brots. A més, se'ls ha exigit que realitzen test periòdics als grups de reg d'Onda com són els majors usuaris de centres assistencials.

Així mateix, el govern municipal també finançarà els test als usuaris i treballadors de la residència de majors així com dels habitatges tutelats.

Es tracta d'un compromís que sorgeix de d'una proposta per a sol·licitar al govern autonòmic la realització de proves de detecció del coronavirus al col·lectiu esmentat. Aquesta proposta va ser aprovada en el Ple del 8 de juliol, per unanimitat de tots els grups polítics i a continuació es va traslladar a la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives així com a la de Sanitat Universal i Salut Pública. No obstant això, al no rebre cap resposta, l'Ajuntament ha decidit actuar.

“Hem complit amb el nostre compromís i financem les proves perquè no podem jugar amb la salut dels nostres majors. Esperem que la Generalitat, que té les competències, actue d'una vegada i no ignore les demandes dels municipis per a la realització massiva i periòdica de proves, perquè la prevenció i el monitoratge és l'única manera de fer front al virus i evitar més desgràcies”, ha assegurat l'edil de Benestar Social, Óscar Valero.

En aquest sentit, l'equip de govern continuarà reclamant a la Generalitat que realitze les proves. I és que, d'aquesta manera es podrà obtindre una informació clau per a previndre i aïllar futurs contagis, garantir la seguretat dels treballadors i l'atenció dels residents i els seus familiars.

Te puede interesar
Lo más visto