La Xarxa de Centres Dona Rural organitza un curs per al apoderament de les dones a través de les TIC

El curs es compon de 15 sessions presencials que s'impartiran entre el 28 de setembre de 2020 i el 31 de gener de 2021

General 01 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
Atenció dona
Agronews Comunitat Valenciana

La Xarxa de Centres Dona Rural i Interior de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat el curs 'Apoderament de les dones en contextos rurals a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)'. Es tracta dúna iniciativa en la qual també col·labora la Diputació de Castelló.

En concret, s'impartiran 15 sessions presencials pels Centres Dona Rural de Sant Mateu i Segorbe. El curs tindrà lloc entre el 28 de setembre de 2020 i el 31 de gener de 2021 en els Centres de Dinamització Econòmica i Social (CEDEIXES) de Vall d'Alba, Segorbe, Albocàsser, Lucena i Morella.

Així doncs, la inscripció es podrà fer fins al 14 de setembre de manera presencial en CMR i CEDEIXES o emplenant un formulari.

Centres dona rural

La Xarxa de Centres Dona Rural i Interior presta un servei d'atenció integral i especialitzat de la violència de gènere en les zones rurals i d'interior, que pot ser telefònic i presencial, i cobreix l'àmbit social, psicològic i jurídic.

Es va posar en marxa a l'abril de 2019 i fins a finals de l'any passat, els Centres Dona Rural d'Elda, Sant Mateu, Segorbe i Yátova han realitzat 3.239 atencions a 628 víctimes de violència de gènere. 481 d'elles han sigut nous casos.

Un 33,9% de les dones ateses tenien edats compreses entre els 31 i els 40 anys, i el 79,2% tenien fills o filles. Pel que fa al seu nivell formatiu, el 44,1% d'aquestes dones disposava d'estudis secundaris i el 41,6% tenia estudis primaris. Així mateix, s'ha de destacar que un 40,5% de les víctimes disposaven d'un treball remunerat.

D'altra banda, cal destacar una altra de les novetats en relació amb els Centres Dona Rural. Es tracta del servei itinerant a dones víctimes de violència de gènere en l'àmbit rural i d'interior de la Comunitat Valenciana, amb el qual s'han realitzat el 67,8% de les atencions. A més, s'han realitzat 728 activitats de divulgació i sensibilització, i d'assistència i formació, a les quals han acudit aproximadament 10.000 persones.

Te puede interesar
Lo más visto