L'UJI intensifica el seu protocol anticovid per a l'imminent nou curs

S'han instal·lat cent càmares a les aules i renovat el sistema d'aire condicionat

Educació 02 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
UJI-Aula_Docencia_Linia_20DLL57

La Universitat Jaume I reforça el seu protocol per a afrontar aquest curs inèdit marcat per la pandèmia del coronavirus. A les mesures que ja existien, se suma la instal·lació de cent càmeres distribuïdes en les diferents aules perquè l'educació semipresencial puga ser possible. A més, s'han dut a terme millores en l'aire condicionat amb l'objectiu de comptar amb una major ventilació i un aire renovat.

La resta d'accions de prevenció, com l'ús obligatori de màscares, l'ampliació de dispensadors de gel hidroalcohòlic i el respecte de les distàncies d 1,5 metres, ja s'havien donat a conéixer.

La rectora de l'UJI, Eva Alcón, va tindre ahir una reunió telemàtica amb la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i altres rectors de les universitats valencianes, per a posar en comú els plans de contingència i prevenció enfront del virus.

Pascual va afirmar que s'estan estudiant les maneres i els mitjans tecnològics que s'empraran per a la prevenció i la primerenca detecció de possibles casos de Covid-19, així com el modus operandi en cas que hi haja algun positiu que haja de ser contingut. Per tant, les universitats encara estan a l'espera de conéixer el protocol.

La consellera va voler recordar que existeix un fons econòmic per a l'educació superior a la disposició de les universitats públiques per a ajudar-les a suportar les despeses destinades a mesures de prevenció i contenció del virus.

D'altra banda, Eva Alcón, incideix en què el més important és "garantir la la salut individual i col·lectiva de tota la comunitat universitària".

Te puede interesar
Lo más visto