La Comunitat Valenciana va ser l'autonomia més infractora durant l'estat d'alarma

Es van registrar 922 detencions i 104.934 propostes de sancions

General 03 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
POLICIA

Unes dades facilitades pel govern d'Espanya al senador de Compromís, Carles Mulet, en una resposta parlamentària, revelen que la Comunitat Valenciana va ser la tercera autonomia amb major nombre de detencions realitzades per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant l'estat d'alarma, amb un total de 922 persones. A més, en el territori valencià es van alçar 104.934 propostes de sanció al llarg d'aquest període, la segona xifra més alta d'Espanya.

Tan sols Andalusia i Madrid superen a la Comunitat quant a detencions, i pel que respecta a propostes de sanció sol el territori andalús està per davant.

Cal tindre en compte que tant Andalusia com Madrid tenen un major nombre total d'habitants, fet que engrandeix el problema de les comarques valencianes que, en proporció amb el total de la seua població, es col·loquen com el territori més incomplidor del país.

Així mateix, és important saber que Catalunya i País Basc no entren en aquest còmput, ja que les competències en matèria de seguretat està en mans de les seues policies autonòmiques.

Te puede interesar
Lo más visto