Desmantellen un grup criminal dedicat a l'obtenció fraudulenta del permís de conduir

L'operació es duc a terme a Sagunt, encara que operaven a nivell nacional

Successos 07 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
carnets-conducir-falso-sagunt

La Policia Nacional ha detingut a 22 membres d'una organització criminal dedicada a la superació fraudulenta d'exàmens oficials per a l'obtenció del permís de conduir i per a la recuperació del permís per pèrdua de punts a Sagunt. El grup operava a nivell nacional en diverses províncies espanyoles i dos dels detinguts han sigut descoberts en el moment en el qual cometien el frau.

A més, s'han realitzat dos registres domiciliaris i s'han confiscat diversos dispositius emprats per a cometre l'engany, entre els quals es trobaven telèfons mòbils, micro cambres i audiòfons interns. L'organització emprava aquestes tecnologies per a ajudar l'examinat a respondre correctament les preguntes de la prova teòrica. Els agents tenien sospites de l'existència d'aquesta societat criminal des d'el mes de gener passat.

Entre els detinguts pertanyents a l'organització es troben els tres propietaris dels dispositius tecnològics, tres professors d'autoescola que s'encarregaven de transmetre les respostes correctes, i diversos membres dedicats a captar persones interessades en els seus serveis en províncies com València, Castelló, Múrcia, Barcelona, Terol i Ciudad Real. El preu d'aquesta prestació oscil·lava entre els 1.500 i els 2.000 euros per persona.

La resta de persones capturades han sigut detingudes per delicte de falsedat de document públic.

Te puede interesar
Lo más visto