Tornada a les aules sense incidents a Els Ports

Els centres dels diferents municipis castellonencs van començar les classes seguint les mesures de prevenció enfront del virus

Educació 08 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
IES-Els-Ports

La tornada a les aules més atípica dels últims anys es va fer ahir efectiva sense incidents en els diferents municipis de la comarca de Els Ports.

A Morella, la capital, 171 alumnes del CEIP Mare de Déu de Vallivana van tornar a tindre classe, seguint una sèrie de precaucions i mesures preventives. Les diferents àrees del centre han sigut adequades per a garantir el respecte de la distància social i l'entrada dels estudiants es va produir de manera escalonada a través de diferents accessos per tal d'evitar massificacions. Així mateix, en les pròximes setmanes començaran les obres de millora i rehabilitació del col·legi contemplades en el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

També es van reiniciar les classes amb normalitat al IES Els Ports de Morella, que rep una gran part de l'alumnat d'altres municipis propers.

A Vilafranca, van saltar les alarmes quan un professor de l'IES Vilafranca va comunicar el passat cap de setmana que havia donat positiu en coronavirus. No obstant això, l'activitat en el centre s'ha iniciat d'igual manera sesnse problemes, ja que el docent infectat va decidir guardar quarantena i no acudir a l'institut en percebre els símptomes.

L'escola de Forcall també va reiniciar les seues lliçons amb normalitat, rebent alumnes d'altres municipis pròxims, com Palanques. Aquest centre disposa d'una aula d'aïllament per a separar a un alumne que presente símptomes de la resta dels seus companys. Un professor s'encarregarà de fer-li companyies fins que els seus familiars acudisquen a recollir-lo.

A Benassal, el col·legi Alcalde Fabregat i l'IES Pere-Enric Barreda Edo també van tornar al treball. A aquest municipi acudeixen molts alumnes de localitats pròximes, com Ares, per la qual cosa es va dur a terme un control de les entrades per diferents carrers dels transports escolars per a evitar aglomeracions. Quant a les mesures, l'Ajuntament de Benassal va emetre una sèrie de normes amb protocols similars als de la resta de centres de la província, destacant l'entrada en diferents horaris en funció del curs.

Existeixen alguns casos de localitats que, en disposar d'aularis amb menys de 20 alumnes, els seus centres es converteixen en grups bambolla exempts de complir les normes de prevenció estrictament. És el cas del CRA Celumbres i els seus aularis de Castellfort i Portell, on els seus 10 i 5 alumnes d'infantil i primària, respectivament, van començar ahir el curs amb normalitat. El centre ha augmentat el professorat i realitza contínues labors de desinfecció.

Te puede interesar
Lo más visto