La primera edició del Rocart donarà principi aquest cap de setmana a Peníscola

Cultura 11 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
Rocart

Aquesta vesprada arrancarà a Peníscola la programació de la I Edició del festival d'art i cultura, Rocart. L'agenda dels pròxims tres caps de setmana estarà protagonitzada per exposicions, música en directe, museus efímers, teatre, performances i concerts que tindran lloc en diferents espais del barri antic, sales d'art, així com en el port i la platja de la ciutat

Els esdeveniments aniran dirigits al gaudi de tots els públics i en la seua majoria seran gratuïts, a excepció dels espectacles que es desenvoluparan en el recinte portuari. 

Rocart 2020 donarà principi hui a les 20:00h amb el taller gratuït de "Fenòmens" en l'amfiteatre de Peñismar i amb el teatre-musical "La Rosa Encantada" en el recinte del port. A la nit, a les 23:30h, tindrà lloc el musical "Com hem canviat" en el mateix recinte. Les entrades per a tots dos espectacles tindran un preu de 1€ i podran adquirir-se aquesta vesprada en l'Oficina d'Informació i Turisme, de 18:00h a 20:00h, o en la mateixa taquilla. 

Demà la programació començarà a les 12:00h amb la pintura de mural a la terrassa de l'Hostal Déu Está Bé a càrrec de Natalia Silina. A la mateixa hora tindrà lloc la inauguració de l'Exposició gratuïta "Fa 100 anys" en la Cábila (Portal Fosc). D'altra banda, l'Exposició, també gratuïta, "Peníscola Museu Efímer" s'inaugurarà a les 16:00h a la Casa de l'Aigua. 

A partir de les 17:00h obrirà les seues portes el Museu Efímer, una galeria d'art en cada habitació dels allotjaments del barri antic amb la participació de diferents artistes. A continuació, a les 18:00h, se celebrarà l'actuació, gratuïta fins a completar aforament, de la companyia "Xarop Teatre", El Pirata Barba, en la Plaça d'Armes. El mateix grup oferirà a les 20:00h una visita guiada teatralitzada per la ciutadella recorrent els espais d'art del barri antic. A les 20:00h, el grup de teatre "Fenòmens" durà a terme el seu segon taller, en l'Amfiteatre de Peñismar, al voltant de l'espectacle "Birds" per a fomentar la inclusió social. 

La programació d'aquest primer cap de setmana conclourà el diumenge, dia en què artistes i públic podran participar en la intervenció de banderoles de festes per a engalanar els carrers del barri antic des de les 11:00h fins a les 14:00h en la Plaça d'Armes. A les 12:00h iniciarà el primer Vermut Musical a càrrec del duo Paul Kazan en la mateixa plaça. De 12:00h a 14:00h, l'artista Natalia Silina continuarà amb la pintura del seu mural en l'Hostal Déu Está Bé i a les 17:00h donarà principi la performance "Dies Feliços" de l'artista María Ordóñez en la Bateria del Calvari. En aquest mateix enclavament s'instal·larà el Photocall Barroc de Ulalalau a partir de les 18:00h. 

Les exposicions "Fa 100 anys" i "Peníscola Museu Efímer" romandran obertes el diumenge de 12:00h a 14:00h i de 17:00h a 20:00h.

Te puede interesar
Lo más visto