Quasi la meitat dels accidents mortals en la Comunitat Valenciana es produeixen per distraccions al volant

Des d'aquest dilluns es desenvolupa la Campanya de Vigilància i Control de Distraccions al Volant

General 14 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
zzzzzzzzz_peligrodeutilizarw29681024_7b5f8ea2

Els accidents causats per distraccions suposen el 42% dels accidents mortals a la Comunitat Valenciana, molt per damunt de la mitjana nacional que xifra aquests accidents en un 28%. Les causes més comunes de distracció a l'hora de conduir són fumar, utilitzar el telèfon mòbil i utilitzar navegadors.

La Comunitat Valenciana ha reduït en 2020 un 13% els accidents mortals en comparació amb l'any 2019, en el qual es van produir 55 sinistres, sis més que enguany. De les tres províncies, la de Castelló és la que més ha disminuït el nombre d'accidents mortals, amb un 17% menys que en 2019. La segueix València, amb un 14% d'accidents menys i finalment Alacant, que ha reduït les seues xifres en un 11%.
L'any 2019 es van controlar 19.365 vehicles en la campanya de control de distraccions al volant, dels quals van ser denunciats 721.

L'últim instrument per a millorar el control de les distraccions que ha incorporat la DGT són unes furgonetes no retolades que porten tot l'estiu circulant per la Comunitat Valenciana i que han sigut presentades en l'acte de la campanya.

La delegada del Govern, Gloria Calero, ha posat en valor aquestes campanyes en les quals es consciencia als conductors sobre el que suposen les distraccions al volant. Ha ressaltat que no sols han d'insistir en «la prudència i en el respecte de les normes de trànsit», sinó que també han de fer-ho en totes aquelles coses que «puguen produir una tragèdia en la carretera».

Te puede interesar
Lo más visto