Castelló monitorarà els decibels del carrer Lagasca per a valorar la supressió del ZAS

Es col·locaran quatre sonòmetres en aquesta zona d'ambient nocturn

General 14 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
15161016999219

L'Ajuntament de Castelló pretén col·locar sonòmetres en la zona del carrer Lagasca per a valorar la supressió de la Zona Acústicament Saturada (ZAS).

Aquesta operació és similar a la que ja es va realitzar en la zona de les tasques, on es van instal·lar un total de set estacions. En aquest cas, seran quatre distribuïdes en els següents emplaçaments: entre Marqués de la Ensenada amb l'avinguda Germans Bou; en el número 35 de Marqués de la Ensenada; al carrer Lagasca, damunt del pub; i en l'encreuament de la citada via amb Bisbe Salinas enfront de la discoteca.

El contracte de monitoratge té un import de 34.702,8 euros i el termini d'execució és d'un any. Dues empreses licitaran per estar a càrrec de l'operació: Labacustic SL i Acústica i Telecomunicacions SL (*Acusttel).

L'objectiu d'aquesta mesura és comprovar si els decibels estan per damunt dels nivells que marca la ZAS o si, per contra, s'han reduït. Aquest procés es duu a terme gràcies a la implantació d'equips de registre Tipus 1 d'intempèrie, protegits amb caixa estanca i pantalla antivent. Els mesuradors, correctament calibrats, han de comptabilitzar dades en continu durant 12 mesos, després dels quals s'actuarà en funció dels resultats.

El consistori ja va aplicar unes mesures correctores en aquesta zona d'ambient, que consistien en la suspensió de llicències i en la reducció en dues hores i mitja el temps de funcionament de discoteques i sales de festa i 30 minuts els pubs.

Te puede interesar
Lo más visto