Comença la instal·lació de desfibril·ladors semiautomàtics en la xarxa de Metrovalencia i TRAM d'Alacant

La Generalitat té com a objectiu que a final de mes els dispositius estiguen operatius

General 15 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
Desfibrilador
Generalitat Valenciana

L'empresa pública ha assignat 64 desfibril·ladors semiautomàtics, 54 d'ells per a València i 8 per a Alacant. La Generalitat ha donat principi a la instal·lació dels dispositius en les principals estacions de Metrovalencia i la setmana que ve donarà principi en TRAM d'Alacant, amb la intenció que tots els dispositius estiguen operatius en totes dues xarxes de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la fi de mes.

Aquests dispositius han sigut adquirits per un import total de 119.765,60 euros que van destinats a l'arrendament, instal·lació i manteniment durant tres anys. A més de ser instal·lats en les principals estacions, seran instal·lats en dependències pròpies d'FGV, com els tallers de Machado, Tarongers i El Campello a Alacant, així com en aules de formació.

Els cursos formatius ensenyen a 216 persones (136 a València i 80 a Alacant), entre ells personal d'FGV i vigilants de seguretat. Aquests cursos, que està previst que finalitzen la setmana que ve, mostren la tècnica i l'ús del dispositiu.

D'aquesta manera, l'FGV s'ajusta al decret 159/2017 del Consell, que organitza la instal·lació i ús dels desfibril·ladors fora de l'àmbit sanitari en tota la Comunitat. Així, la legislació vigent obliga al fet que es troben aquests dispositius en les estacions de metro i tramvia amb una afluència mitjana diària igual o superior a les 2.000 persones.

Desfibril·ladors en les estacions

A la fi de mes, quan la instal·lació haja conclòs, 47 estacions de la xarxa de Metrovalencia comptaran amb aquests equips. Entre elles, Xàtiva, Colón i Ángel Guimerà comptaran amb dos dispositius en ser les que major afluència d'usuaris registren. De la mateixa forma, els tallers de València Sud, Machado i Tarongers.

A Alacant, les estacions de TRAM de Mercat, Estels, Marq – Castillo, El Campello i Benidorm comptaran amb un dispositiu, mentre que el taller del Campello comptarà amb dos desfibril·ladors.

Els dispositius s'instal·laran en les cabines estanques metàl·liques i comptaran amb un sistema d'alarma. En les estacions subterrànies es col·locaran a una altura de 1,50 metres i se situaran en zones visibles per a garantir l'accessibilitat a aquests.

Te puede interesar
Lo más visto