La Generalitat obri el termini per a sol·licitar les beques de 500 euros al mes

Aquestes beques estan dirigides a joves de fins a 30 anys que opten a preparar oposicions del grup A

General 15 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
500

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publica aquest dilluns la segona convocatòria del Programa 500 que contempla beques de 500 euros al mes durant un any perquè 100 joves de fins a 30 anys puguen preparar oposicions per a algun dels cossos i escales del Grup A de la Generalitat. Les persones destinatàries d'aquestes ajudes han de ser llicenciades universitaris amb una nota mínima mitjana de 7 en el seu expedient acadèmic. Els interessats i interessades a rebre aquesta ajuda poden inscriure's a partir del dimarts per via telemàtica en la pàgina web fins al dilluns, 28 de setembre.

En la primera convocatòria del Programa 500 es va concedir la beca a 75 joves que optaven a presentar-se a alguna de les 1.700 places de les ofertes d'Ocupació Pública (OPE) corresponents als anys 2017, 2018 i 2019. La Generalitat ha destinat una partida de 450.000 euros per a cobrir el cost d'aquesta iniciativa, que va rebre un total de 466 sol·licituds. En la convocatòria d'enguany s'ha augmentat l'edat límit de les possibles persones beneficiàries fins als 30 anys inclusivament i s'ha reduït la càrrega burocràtica.

L'objectiu del Programa 500 és "afavorir que l'Administració valenciana reclute joves qualificats per a injectar saba nova en la Generalitat, les plantilles de la qual estan envellides", segons responsables de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. De fet, més del 60% del personal té més de 50 anys. A més, durant la passada legislatura es van jubilar 1.277 persones i la previsió indica que, en els pròxims quatre anys, es retiraran altres 2.186 empleats i empleades.

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto