Habitatge reclama per carta als fons voltor que posen fi als “abusos” en lloguers de Castelló

La Regidoria de María Jesús Garrido remet també a quatre societats la moció de reprovació del Ple Municipal

General 15 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
14-09-2020 María Jesús Garrido firma carta contra fons voltor

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló remet als fons voltor que operen a la ciutat una carta en la qual reclama “que pose fi als abusos” als inquilins de lloguer i en la qual adjunta la reprovació a la seua actuació aprovada pel Ple Municipal. 

La regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, ha signat aquest dilluns la missiva que serà remesa aquest dimarts a quatre societats d'inversió pels serveis municipals i ha destacat que l'objectiu de l'Ajuntament “és evitar les pràctiques abusives que considerem que practiquen els fons voltor a Castelló, pressionant a inquilins perquè rescindisquen el contracte o desatenent-se de netejar les zones comunes”. “L'actuació dels fons voltor provoca un augment d'un 50% del preu del lloguer i ha causat la marxa de 60 famílies d'antigues VPO del Raval Universitari”, afirma. 

La carta incorpora la moció del Ple i en la mateixa la Regidoria d'Habitatge proposa als fons quatre mesures: Que nomenen un mediador que es mantinga en permanent contacte amb la Regidoria; que reinicie labors de manteniment en els edificis de la seua titularitat; que respecte els contractes en vigor deixant les pràctiques de pressió que realitza perquè els veïns abandonen l'immoble i s'eviten situacions d'habitatges buits; que atenga les reivindicacions del Sindicat de Llogaters de Castelló i que abandone pràctiques abusives.

La moció aprovada pel Ple reprova les “pràctiques abusives” dels fons voltor i reforça la intermediació de la Regidoria en els conflictes entre els inquilins de lloguers i la societat financera. 

Cal recordar que la Regidoria d'Habitatge ha preparat un informe, amb el suport d'una consultora externa experta en matèria d'habitatge, que traslladarà aquesta setmana a la Conselleria d'Habitatge com a òrgan competent perquè inicie un expedient sancionador contra sis fons voltor i immobiliàries de Castelló. En aquesta documentació esmenta huit suposats indicis d'assetjament immobiliari de les citades societats d'inversió.

Te puede interesar
Lo más visto