Arcadi España, conseller de Politica, Obres Públiques i Mobilitat, anuncia la fi de les obres de drenatge i millora de la CV-95 enfront de futures inundacions

La conselleria inverteix 4,5 milions per a millorar les carreteres de la Vega Baixa


General 15 de septiembre de 2020 Redacció
200915-bigastro_xl
El conseller Arcadi España amb Teresa Belmonte, alcaldessa de Bigastre. Elperiodic.com


Arcadi España, conseller de Política, Obres Públiques i Mobilitat, ha anunciat la finalització de la primera fase de les obres de drenatge i millora de la CV-95 per a evitar possibles inundacions que afectin el municipi de Bigastre. Teresa Belmonte, alcaldessa del municipi, ha acompanyat al conseller, qui afirma que aquesta actuació respon al «compromís de la Generalitat d'adaptar les nostres infraestructures al canvi climàtic, fent-les més permeables i segures enfront d'una possible DANA». En total, la conselleria ha invertit 4,5 milions d'euros en actuacions destinades a la relació, millora i prevenció de riscos provocats per la DANA en les carreteres de la Vega Baixa.

El conseller ha explicat que aquestes obres de millora del drenatge de la CV-95 «serviran per a millorar la qualitat de vida i la seguretat dels veïns i veïnes d'aquesta zona que trobaven en aquesta carretera, una barrera que acumulava aigua i feia més greu encara les conseqüències de la DANA». El conseller justifica la despesa de 720.000 euros en aquest procés argumentant que ja s'ha finalitzat la primera fase que permetrà «donar tranquil·litat als ciutadans i ciutadanes». El conseller continua dient que continuarà en els pròxims mesos «treballant per a millorar aquesta permeabilitat de tot el tram de la carretera CV-95 en el municipi de Bigastre». Així mateix, també ha destacat la col·laboració amb l'Ajuntament per a dur a terme aquestes obres i "poder continuar treballant per a millorar la seguretat i preparar a aquesta localitat i a tota la comarca enfront de pròximes gotes fredes"

Aquesta és la primera fase d'un total de tres actuacions previstes en la variant de la CV-95 al seu pas al costat de Bigastre, amb l'objectiu de millorar la seva permeabilitat i evitar que, en episodis de pluges torrencials, els cabals d'aigua d'escolament que es produeixen en espais molt curts de temps i que discorren per tot el nucli urbà des de les zones altes de Lloma Ampla i La Pedrera, s'acumulin al costat del marge dret de la carretera. Aquesta primera actuació en els voltants del P.K. 5+340 de la carretera ha consistit en la construcció d'una obra de drenatge transversal que permet evacuar les aigües en cas d'avingudes però mantenint l'actual sistema de drenatge municipal, capaç de canalitzar les aigües de pluges de menor entitat cap al seu punt d'abocament de la Séquia Alquibla i evitar així que l'aigua s'acumuli en la zona urbana.

Te puede interesar
Lo más visto