Educació estima que 144.000 alumnes es beneficiaran de les beques menjador

Els sol·licitants que arriben a 7 punts en la baremació rebran l'ajuda

General 16 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
Foto-comedor-300x200
Conselleria d'Educació, Cultura i Esport

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport preveu que siguen més de 144.700 xiquets i xiquetes els beneficiaris de la beca menjador, així mateix la xifra augmentarà quan es resolguin les al·legacions que hi ha per falta de la documentació necessària. 

Per comarques a Alacant s’espera arribar als 54.000 beneficiaris, a Castelló es preveu que les ajudes arriben a 16.000 escolars i, en el cas de les comarques de València, s’estima que les beques superen els 75.000 alumnes. 

Aquestes dades mostren que hi haurà sobre 4.000 beneficiaris més que l'any passat i que d’aquests, uns 3.500 rebran la totalitat de la beca. Com el curs passat, aquelles persones que han sol·licitat la beca amb 7 punts o més, rebren l’ajuda, així ho indica la puntuació mínima que estableix la Resolució de la Direcció General de Centres Docents. 

La decisió de mantenir el tall en els 7 punts i l’augment del pressupost de les beques en 685.000 euros respecte a l’anterior curs, permet asegurar les beques amb l’import màxim en 3.500 més, així com augmentar el nombre de beneficiaris d’aquesta ajuda. 

Imports diaris per punts

La baremació estima que l’alumnat que té entre 7 i 11 punts tindrà una assignació 2 euros al dia. Aquesta ajuda suposa un 47 % de la beca i les famílies hauran d’abonar al centre educatiu una quantitat de 2,25 euros al dia. 

D’altra banda, les persones becades que tinguen una puntuació de 12 i 13 punts, aconseguiran el 59 % de la beca, es a dir, 2,5 euros diaris. Entre els que tenen 14 i 17 punts, l’ajuda arriba als 3 euros diaris, mentre que l’alumnat que té 18 punts, rep una quantitat de 3,5 euros diaris. Per últim, les persones becades que han arribat a 19 punts, tenen dret a 4 euros al dia. 

L’alumnat becat que en el procés de baremació ha arribat als 20 punts, que es la nota màxima, rep el total de l’ajuda, 4,25 euros de forma diaria. Aquesta ajuda la rep el centre i les famílies queden excloses de pagar res. En aquest curs escolar, més d’un terç de les persones beneficiades rebran la totalitat de la beca, segons les estimacions d’Educació. 

Te puede interesar
Lo más visto