Peníscola destinarà 156.000 euros a reforçar la seguretat, neteja, desinfeccions i material sanitari 

En el ple també es donarà llum verda a la millora de la mobilitat dels serveis municipals 

Política 16 de septiembre de 2020 Redacció
90669318_852019798599866_8967151072636885044_n

L'Ajuntament de Peníscola aprovarà demà en el ple ordinari un paquet de modificacions de crèdit en el qual preveu destinar un total de 156.000 euros que procedeixen del superàvit pressupostari a reforçar els serveis de seguretat, neteja, desinfeccions i material sanitari. A més, en la reunió també es preveu donar llum verda a la millora de la mobilitat dels serveis municipals 

Concretament, en el ple de demà s'acordarà destinar 65.000 euros al reforç de la seguretat a través del pagament d'operatius per a la Policia Local, 30.000 euros en el reforç de les desinfecció en espais i edificis públics, 25.000 euros a la compra de material sanitari, així com 36.000 euros per a l'ampliació del servei de neteja per a edificis públics.

"Aquest any estem fent un esforç extraordinari per a treballar en la prevenció i la seguretat, per això estem reforçant constantment els serveis que poden ajudar a pal·liar els afectes del COVID-19" ha explicat el propi alcalde, Andrés Martínez.

L'edil ha destacat que des del primer trimestre de l'any "s'han estat efectuant canvis en el pressupost municipal, prioritzant donar solucions a l'extraordinària situació generada per la COVID-19" recordant la posada en marxa d'un Pla de Mesures de Xoc per a la Reactivació del Sector Turístic, amb més de 4 milions d'euros; o l'ampliació de la partida d'emergència social.

Entre els espais públics als quals es destinaran els diners es troben, per exemple, els centres d'educació infantil i primària de la localitat, on aquesta mateixa setmana ja compten amb dues netejadores, al llarg de la jornada estudiantil, per a la higienització del lavabos, a més de les neteges diàries vespertines i les desinfeccions setmanals que es duran a terme al llarg de tot el curs escolar. 

La corporació municipal donarà també en el ple llum verda a la millora de la mobilitat del personal dels serveis municipals. Concretament es tracta de la compra de tres nous vehicles elèctrics per valor de 90.000 euros per a, per exemple, desplaçar a les treballadores de l'àrea de serveis socials als habitatges de persones dependents. 

Te puede interesar
Lo más visto