La plataforma d’aprenentatge de la Generalitat multiplica la seua activitat per la COVID – 19

La plataforma eFormació ofereix nous cursos, matrícules i accions formatives

Sanitat 16 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
10-5-20_Foto_CdT_clases_virtuales
Generalitat Valenciana

La situació dels últims mesos protagonitzada per la crisi sanitària de la COVID - 19 ha originat que el desenvolupament de la formació presencial i semi presencial se hagen interromput, degut a la inseguretat i incertesa que hi ha sobre si els cursos es podran finalitzar o celebrar durant la pròxima tardor. Es per aquest motiu per el qual la Generalitat ha vist multiplicada l’activitat de la plataforma d’aprenentatge virtual Eformació. 

Moltes organitzacions busquen ferramentes tecnològiques de eLearning o aprenentatge virtual com a solució a esta demanda de aprenentatge en línia que s’ha vist incrementat pel confinament. En aquesta situació, la Generalitat ofereix una plataforma formativa que disposa d’aprenentatge electrònic i atorga servei a més de 30 organitzacions que la utilitzen per oferir els seus propis cursos per Internet des de els seus campus.  

La plataforma dóna servei tant a la ciutadania, a través del portal SAPS, com als empleats i empleades públics.
No obstant això, la plataforma ha experimentat un gran augment de la demanda en 2020, arran de les mesures de distanciament social que s'han adoptat per a frenar els contagis. Així ho ha dit el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, qui ha detallat que "l'activitat de eFormación ha augmentat substancialment en el primer semestre de l'any, en el qual s'han matriculat tants alumnes com en tot 2019. A més, nombroses organitzacions que no eren clients dels nostres serveis de formació ja han enviat les sol·licituds d'adhesió per a unir-se a la plataforma".

A més dificultats, més solucions 

eFormación ha donat resposta, també, a alguns problemes de les organitzacions sorgits durant el confinament, com la impossibilitat de finalitzar els cursos presencials, per al que ha facilitat la finalització dels mateixos mitjançant l'ús de videoconferències.

D'altra banda, des que es va decretar l'estat d'alarma, les accions formatives no planificades han donat resposta a les necessitats socials de cada moment. De fet, diferents organitzacions han desenvolupat accions extraordinàries per a respondre a demandes concretes, com la formació en mesures de seguretat laboral enfront de la COVID-19 en diferents sectors o els cursos per a la seguretat a les platges.

A més, s'han posat en marxa altres projectes significatius com les Anotacions de l'IVAP, els cursos del Centre d'Entrenament Digital de la Generalitat o els cursos sobre aplicacions corporatives o departamentals per a funcionaris de la Generalitat.

Te puede interesar
Lo más visto