Arriben al port de Castelló de la Plana, procedent de l'Iraq, vehicles i material militar participant en l'Operació “Inherent Resolve

La Caserna General de la Força Logística Operativa, pertanyent a l'Exèrcit de Terra i la seu de la qual està a la Corunya, ha dirigit i coordinat totes les labors logístiques relacionades amb el desembarcament del material en la instal·lacions de l'Autoritat Portuària castellonenca

General 16 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
exeee

Hui, 16 de setembre, en les instal·lacions de l'Autoritat Portuària de Castelló de la Plana, ha tingut lloc el desembarque del vaixell RORO Càrrec “Jolly Vanadio” amb material i vehicles militars que van participar en l'Operació “Inherent Resolve” que s'està desenvolupant a l'Iraq des de l'any 2014.

El material desembarcat ha sigut transportat pel vaixell “Jolly Vanadio” de bandera italiana. És un vaixell logístic de tipus Ro-Ro Càrrec construït en 2015 i capacitat per a 51.000 tones, amb 240 m d'eslora i 27,5 m de mànega. El material militar transportat ha ascendit a 1.158 Tn i estava constituït per 65 vehicles i 108 contenidors (20 de 40 peus i 88 de 20 peus). De tot el material transportat, cal destacar els RG-31 NYALA (vehicle per a transport de personal protegit contra mines i IED-artefacte explosiu improvisat-) i el vehicle per a la seua recuperació, VEH REC MAXPRO. Tot aquest material ha rebut en Zona d'Operacions un protocol LDDD (neteja–desinfecció–desinsectació-desratització) per personal veterinari i s'han precintat els embalatges.

Així mateix, cal ressenyar que el personal militar implicat en les labors de desembarque, pertany a l'Exèrcit de Terra (Força Logística Operativa -Caserna General i Brigada Logística- i Força Terrestre), ha desenvolupat la seua labor prestant especial atenció a les mesures de protecció contra la COVID-19, especialment quant a l'ús de màscara protectora i a guardar la distància de separació interpersonal.

L'Operació “Inherent Resolve” va començar en 2014 i en ella han participat, aproximadament, 6.500 militars espanyols des del primer desplegament, els quals han ensinistrat a més de 26.000 militars iraquians en la Base Militar Gran Capità de Besmayah.

Te puede interesar
Lo más visto