L'AVE torna a Castelló després de tres mesos d'aturada per obres al Corredor

Renfe recuperarà el pròxim dilluns dos serveis de Mitja distància que connecten Castelló i Vinaròs amb València i ampliará l'oferta de Euromed

Política 17 de septiembre de 2020 Redacció
ave-castellon-k2VD-U601130927440OMB-624x385@Las Provincias

El Govern ha confirmat que Castelló reprendrà a l'octubre el servei AVE després de tres mesos d'aturada per obres al Corredor Mediterrani. A més, Renfe reforçarà l'oferta de Mitja distància i d'Euromed afegint dos serveis que connecten Castelló i Vinaròs amb València i incloent dos trens mes entre València i Barcelona.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, va confirmar ahir la tornada de l'AVE una vegada finalitzen les obres que Adif va començar a l'estiu en les localitats de Vila-real, Xilxes, La Llosa i Almassora. Aquestes obres es trobaven dins de la fase d'implantació de l'ample estàndard en la segona via del tram que connecta València i Castelló en el Corredor Mediterrani.

“Des de juliol portem treballant en múltiples punts del tram, com l'estació de Castelló, l'estació de Moncofa i el tram entre Alboraia i Massalfassar”, ha explicat Calero. La delegada ha subratllat que aquestes obres han afectat aquells trens que circulen en l'ample estàndard com és el cas de l'AVE i per aquest motiu s'ha hagut de suprimir el seu servei durant els últims tres mesos.

A més, la delegada ha manifestat que Renfe recuperarà de manera progressiva alguns dels serveis que oferia abans de la situació de pandèmia. D'aquesta forma, a partir del pròxim dilluns es recuperaran dos serveis de Mitja distància, un entre Castelló i València, i un altre entre Vinaròs i València. També, a partir de hui s'ha ampliat els serveis d'Euromed amb dos trens, un cap a cada sentit, entre València i Barcelona.

No obstant això, malgrat la recuperació d'alguns serveis, des de la fi de l'estat d'alarma Castelló ha patit múltiples retallades en el servei de rodalia reduint a la meitat els trens que connecten la província amb València i Vinaròs.

 

Te puede interesar
Lo más visto