L'Ajuntament de Peníscola aprova hui reparar els Fontetes amb el superàvit del passat any

Al ple també es donarà hui llum verda al *reasfaltado del carrer Projecte, que dóna accés al complex educatiu i esportiu de la ciutat.

General 17 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
IMG_20200807_093043

L'Ajuntament de Peníscola en ple aprovarà hui l'obra de reparació dels Fontetes situades en l'accés al nucli històric des de la zona del port pesquer. 

Aquest espai que compte, actualment, amb un entarimat de fusta, es contempla substituir per la dificultat del seu manteniment, ha explicat l'edil de l'àrea d'Urbanisme, Jorge Rovira, ja que "malgrat ser fustes tractades, la proximitat amb la mar provoca que es desbaraten amb molta rapidesa" per això, el nou projecte contempla substituir l'entarimat per un paviment de material inert, més resistent i en harmonia amb l'entorn del patrimoni històric artístic, empedrat. Així doncs, aquesta zona comptarà amb un nou paviment "petri en tons grisos, incrustacions blanques i tocs de beix" ha ampliat.

El projecte de millora d'aquesta zona ascendeix a 58.702,35€ i des de l'Ajuntament es va sol·licitar a la Generalitat, acollint-se a una línia específica d'ajudes, una subvenció per a finançar part de l'obra. "Realitzem el tràmit el mes de maig i seguim sense obtindre resolució per part de l'administració autonòmica, la qual cosa ha retardat l'execució d'aquesta millora" ha comunicat Rovira. 

Davant aquesta situació l'Ajuntament ha decidit emprendre la millora sense ajuda econòmica d'altres administracions, assumint la totalitat del cost de la recuperació i millora d'aquest entorn, amb romanents del pressupost del passat any. Aquest espai es va recuperar per a la localitat en 2011, després de la seua desaparició, conseqüència de la construcció de la bassa portuària.

Amb els romanents del passat any també s'invertirà en la millora del vial de l'accés al col·legi.

En el ple també es donarà hui llum verda al reasfaltat del carrer Projecte, que dóna accés al complex educatiu i esportiu de la ciutat. El projecte ha de romandre en exposició pública, després de la qual la regidoria d'Urbanisme iniciarà la tramitació administrativa per a l'adjudicació de l'obra. Aquesta inversió contempla la millora de la seguretat del carrer mitjançant la millora del paviment i es preveu destinar més de 63.000€ procedents dels romanents del passat any.

Te puede interesar
Lo más visto