L'Ajuntament de Castelló dóna fins un milió d'euros a l'hostaleria i els comerços

Comerciants minoristes, autònoms, bars, cafeteries, restaurants i oci nocturn es podran beneficiar

Economía 17 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
16-09-20 Imagen de archivo de Amparo Marco y David Donate
Ajuntament de Castelló

L'Ajuntament de Castelló posa en marxa noves ajudes dirigides als comerciants minoristes, autònoms, microempreses i petites empreses de comerços, restaurants, cafeteries, bars i locals d'oci nocturn per a pal·liar els efectes propiciats per la COVID – 19.

Aquesta línia d'ajudes, que ascendeix a l'import total d'un milió d'euros, es finançarà amb càrrec al pressupost municipal i sense perjudici d'una possible ampliació de crèdit. Tant la convocatòria a les ajudes com les bases específiques per a la seua concessió s'aprovaran al llarg del dia en la Junta de Govern Local, no obstant això es podran sol·licitar una vegada hagen sigut publicades en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

“Treballem per a minimitzar els efectes de la covid-19 a la nostra ciutat, i aquesta nova línia d'ajudes dirigida a sectors que s'han vist molt perjudicats enguany pels efectes derivats de la pandèmia, és una prova d'això”, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. Aquestes subvencions van destinades a titulars de negocis que van haver de tancar durant l'Estat d'Alarma o aquelles que han patit un descens de facturació de, almenys un 50. D’altra banda, aquells negocis que tinguen un descens de facturació major al 75% se'ls considerarà com a locals tancats.

Les ajudes s'atorgaran fins a esgotar el crèdit disponible i es farà en funció del règim de concurrència competitiva, tenint com a criteri principal la data i hora en les quals es van realitzar les sol·licituds, tenint com a preferència aquells locals que hagen tancat de manera total l'activitat. També, en el cas de tindre diferents expedients en la mateixa data i hora es prioritzarà a les persones amb diversitat funcional i després a les dones, en cas que els criteris no siguen suficients es procedirà a la realització d'un sorteig. El regidor de Innovació Comercial i Consum Sostenible, David Donate, ha aclarat quina sera la quantitat de les ajudes: “1.200 euros en cas de tancament total de l'activitat i quan les pèrdues han sigut superiors al 75%; de 600 euros per a l'obertura amb pèrdues entre el 50% i el 75%; i de 300 euros quan les pèrdues se situen entre el 25% i el 49,9%”.

A partir de l'endemà a la publicació de la convocatòria en el BOP la presentació de sol·licituds es podrà fer durant els següents 20 dies hàbils. Les ajudes podran sol·licitar-se tant de manera telemàtica, mitjançant la Seu Electrònica de l'Ajuntament, com de manera presencial, demanant cita prèvia al Palau de la Festa i als tinences d’alcaldia Nord, Oest i Grau.

Te puede interesar
Lo más visto