Les denúncies per impagaments de lloguers a Castelló augmenten un 9,6% respecte a l'últim any

Segons l'INE en 2019 es van registrar un total de 135 demandes en els jutjats enfront de les 122 de l'any anterior

General 20 de septiembre de 2020 Redacció
1225658_1

Les denúncies a inquilins per impagaments de lloguers a Castelló han augmentat un 9,6 % respecte a l'últim any segons les últimes dades aportades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). D'acord amb l'informe publicat, en 2019 es van registrar un total de 135 demandes d'aquest tipus en els jutjats de Castelló, tretze menys de les 122 interposades l'any anterior.

L'augment dels impagaments ve paral·lel a la pujada en el preu dels lloguers a Castelló, els ciutadans dels quals han vist com el preu del lloguer ha augmentat un 40 % des de 2015, d'acord amb l'informe de Variació acumulativa de l'habitatge a Espanya de l'Índex Immobiliari Fotocasa basat en dades de juny de 2020.

En 2015 a la província de Castelló s'arribava a pagar 320 euros pel lloguer d'un pis de 70 metres quadrats, lluny dels 450 euros que s'estan demanant en l'actualitat. D'aquesta forma, el preu del metre quadrat a Castelló ha passat de 4,59 euros per metre quadrat a 6,41 euros en no més cinc anys. 

Aquest augment en el preu ha donat lloc a moltes situacions de vulnerabilitat i d'impagaments per part d'inquilins que no poden fer front a les mensualitats dels llogaters, que amb major freqüència acudeixen als jutjats a reclamar el pagament de mensualitats.

D'altra banda, molts dels processos judicials d'aquest tipus s'estan convertint en un maldecap per als llogaters, que veuen com el procés de cobraments pot prolongar-se en el temps en gran manera. Precisament, a causa de la preocupació d'aquests, també s'observa un augment considerable del 30 % en les contractacions de assegurances per impagament de lloguers, segons informes de l'Observatori Espanyol de l'Assegurança de Lloguer.

Dins de la Comunitat Valenciana, Castelló és la capital de província amb un menor increment en el preu de lloguers (40 %) per darrere de València (77 %) i Alacant (41 %).

Te puede interesar
Lo más visto