Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Museu de Belles Arts de Castelló inaugura les exposicions 'Taro i Capa al front de Màlaga' i 'Els fills del cérvol'

Com a activitat complementària es projectará el documental '¡Hasta pronto, hermanos! Las Brigadas Internacionales en la Desbandá'

Cultura 17 de septiembre de 2020 Redacció
MUSEU-169

El Museu de Belles Arts de Castelló presenta aquest divendres, 18 de setembre, dues noves exposicions: 'Taro i Capa al front de Màlaga. Les fotografies de les Brigades Internacionals' i 'Els fills del cérvol'. La inauguració serà a les 18.00 hores al Pati d'Etnologia i les mostres es podran visitar fins al 8 de novembre a la Sala Vestíbul del museu.

L'exposició 'Taro i Capa al front de Màlaga. Les fotografies de les Brigades Internacionals' recull les imatges captades pels dos fotoperiodistes durant la batalla de Màlaga el febrer del 1937, així com la seua publicació en els principals mitjans gràfics de l'època. A més, mostra per primera vegada un episodi poc conegut del seu treball a Andalusia.

Pel que fa a 'Els fills del cérvol', es tracta d'una exposició de José Luis Carrillo. Aquest fotògraf establit a Alacant està especialitzat en la fotografia documental contemporània, en la qual posa el focus d'atenció en temes universals de la nostra geografia i història social. En aquesta exposició se centra a la Meseta, el territori més despoblat d'Europa, on la natura i la geografia dominen de manera salvatge.

Com a activitat complementària a aquestes mostres fotogràfiques, s'ha programat la projecció del documental '¡Hasta pronto, hermanos! Las Brigadas Internacionales en la Desbandá'. Aquest treball audiovisual reconstrueix el succés mitjançant els relats d'especialistes, imatges procedents de museus i arxius internacionals i els relats escrits d'alguns testimonis. La projecció començarà a les 18.30 hores i, tot seguit, es donarà pas a un col·loqui en què participarà el director del documental, Fernando Alcalde Rodríguez.

Les noves exposicions del Museu de Belles Arts de Castelló s'emmarquen dins del festival de fotografia 'Imaginària' i estan organitzades juntament amb la Universitat Jaume I. A més, es tracta d'una activitat gratuïta, si bé cal inscriure's prèviament per a controlar l'aforament.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter