El titular de Cultura Vicent Marzà defensa la necessitat de reactivar les activitats culturals en viu

El conseller demana que s'organitze una reunió entre els ministeris de Cultura i Sanitat amb els departaments autonòmics responsables d'aquestes àrees

Cultura 17 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
guia-normas-conciertos-musica-directo-coronavirus-kOEG--984x468@El Comercio

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà i la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit han format part d'una reunió en la qual aquests han demanat que s'adopten mesures immediates per a reactivar la cultura en el marc estatal i que se sumen a les mesures que ja s'estan prenent a la Comunitat Valenciana. Marzà ha volgut destacar que la cultura és segura i que és necessari que es configure un pla per a reavivar les activitats en viu.

 El conseller Vicent Marzà ha explicat que la Comunitat Valenciana s'ha adaptat a les noves circumstàncies provocades pel coronavirus i s'ha demostrat que es pot continuar fent cultura en espais segurs, per la qual cosa és necessari aqueix pla de reactivació nacional. «Molts ajuntaments del vora centenar que formen part del Circuit Cultural Valencià també en són bona mostra, amb els quals estem organitzant també activitats culturals, però cal que siguen més municipis els que s'impliquen de forma generalitzada», ha afegit la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit. 

En la reunió també s'ha destacat que la ciutadania necessita tornar a experimentar la cultura en directe i que és un servei que cal prestar de manera necessària. Però no sols és indispensable per als ciutadans, sinó que el sector també està molt necessitat, ja que es requereixen llocs de treball segurs i que puguen continuar treballant encara que la pandèmia continue.

Te puede interesar
Lo más visto