Es prolonga per dos mesos la vigència dels tractaments crònics planificats

No s'aplica als tractaments temporals o limitats de duració inferior a 180 dies ni a aguts

General 18 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
200523_Farmacia_Hospitalaria
Generalitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública prolongarà per dos mesos la validesa dels tractaments crònics planificats que són pròxims a la seua finalització. D'aquesta manera, es pretén facilitar la labor de revisió dels professionals, evitant que la salut de les persones que estan malaltes es veja afectada per la finalització de les receptes. 

Aquesta mesura que entra en vigor a través d'una resolució, que tindrà efectes des del dia que es faça pública fins als tres mesos de després, vénen donada per l'actual context sanitari, ja que les mesures de seguretat establides per la covid-19 poden provocar dificultats, de manera ocasional, a l'hora de realitzar les activitats sanitàries de control i seguiment dels pacients. 

Aquestes activitats sanitàries fan referència a la renovació dels tractaments, per exemple. No obstant això, afecta a tractaments crònics planificats per a períodes iguals o superiors a 180 dies que vagen a finalitzar abans del 30 de novembre de 2020. S'aplica igualment als tractaments que requereixen aprovació o revisió, que s'actualitzarà automàticament, però no s'aplicarà als tractaments temporals o limitats que duren menys dels 180 dies establits, així com tampoc s'aplica als medicaments estupefaents, fórmules magistrals ni a tractaments d'administració única trimestral o semestral.

Amb independència de la prolongació de l'efecte dels tractaments crònics, el personal sanitari de cada pacient haurà de fer un seguiment, incloent la revisió i decisió sobre la farmacoterapia.

Reducció de 330.000 contactes mensuals

Durant l'estat d'alarma es van habilitar procediments de teleassistència i es van dur a terme dues prolongacions de la vigència dels tractaments. Aquestes actuacions han afavorit a un total de 987.192 persones segons les dades oferides per la Conselleria de Sanitat. 

D'acord amb la informació del sistema d'informació que gestiona la prestació farmacèutica en la Comunitat Valenciana (GAIA), durant el mes d'octubre de 2020 es preveu que 335.316 pacients requerisquen la renovació d'algun dels seus tractaments crònics, mentre que al novembre afectarà  364.909 persones.

L'augment de vigència d'aquests tractaments crònics permetrà reduir més de 330.000 contactes mensuals en els centres sanitaris de la Comunitat, alliberant d'aquesta manera recursos per a afavorir totes les funcions i activitats que la medicina familiar i comunitària té assignades.

Te puede interesar
Lo más visto