Educació prepara un projecte pilot amb polseres tèrmiques per a detectar febre

Participaran 500 voluntaris de diversos cursos i centres de la Comunitat

General 19 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
20.09.17_polseres
Generalitat Valenciana

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, està dissenyant un projecte pilot en col·laboració amb l'empresa d'estampació tèxtil Colorprint Fashion. El projecte consitirà en avaluar, en els centres educatius, si les polseres tèrmiques que portarà l’alumnat canvien de color si una persona té febre. 

Aquest canvi de color podria ajudar a les comunitats educatives de la Comunitat en la detecció de febre en l’alumnat durant les jornades escolars. La finalitat d’aquest projecte, únic a Espanya, és augmentar les accions de detecció de posibles símptomes vinculats a la COVID-19 i així avisar les autoritats sanitàries al respecte perquè aquestes establisquen els dispositius de detecció i actuació.

En el projecte participaran 500 alumnes de 1r i 2n de Primària i de 1r i 2n de l'ESO de tres centres educatius de les comarques d'Alacant, Castelló i València, per tal que proven les polseres durant dues setmanes de manera voluntària i amb el consentiment i participació de les seues famílies.

Colorprint Fashion ha desenvolupat i patentat un teixit tèrmic que s'activa amb l'augment de la temperatura corporal, el qual canvia a color blanc aproximadament a una temperatura de 37,5° C. Aquest innovador teixit ha sigut homologat per al seu ús per l'Institut Tecnològic del Tèxtil (Aitex), que certifica la seua durabilitat i la seua efectivitat enfront de la prevenció de la COVID-19.

La empresa valenciana Colorprint ha creat unes polseres que detecten de manera ràpida i senzilla una pujada de temperatura amb un simple canvi de color a partir dels 37,5 graus. El teixit, que ha sigut homologat per l'Institut Tecnològic del Tèxtil (Aitex) i certifica la seua efectivitat, canviaria al color blanc si es registra una pujada de temperatura. D'aquesta manera es pot fer un monitoratge en temps real de la temperatura corporal de l'alumnat. 

 

Te puede interesar
Lo más visto