Castelló inicia una campanya per a sensibilitzar sobre el mal ús del sexting

L'Ajuntament donarà els materials necessaris als centres educatius

General 20 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
180920 Ruiz Mezquita reunió IES (arxiu)
Ajuntament de Castelló

La Regidoria de Feminismes i LGTBI implanta una campanya per a conscienciar als adolescents sobre el mal ús del sexting (una pràctica basada a enviar fotos o vídeos personals de caràcter sexual o eròtic a través d'aplicacions de missatgeria, correu electrònic o altres canals digitals de comunicació). Aquesta acció està dins del Pacte d'Estat de Lluita contra la Violència de Gènere i forma part de les activitats que ofereix el Servei d'Igualtat d'Oportunitats (SIO) per als centres de la ciutat.

L'objectiu d'aquesta campanya és sensibilitzar a l'alumnat dels centres educatius i promoure la reflexió sobre aquesta pràctica, explicant els riscos que pot implicar. D'aquesta manera “ajudem previndre l'assetjament a través de les xarxes socials i les pràctiques abusives que també són violència de gènere”, com ha explicat la regidora de l'àrea de govern de ciutat de les persones, Verònica Ruiz

Per a dur a terme aquesta campanya, l'Ajuntament de Castelló proporcionarà als centres els materials necessaris per a treballar el tema en classe. A més, la institució divulgarà cartelleria i un vídeo dirigit als adolescents per a informar sobre les conseqüències que té el mal ús d'aquesta pràctica. El vídeo explica que les imatges privades es poden utilitzar per a venjar-se, manipular o culpabilitzar-les per les seues eleccions i recorda que la difusió sense el consentiment de la persona que apareix és un delicte.

Aquesta acció està orientada per a treballar l'empatia dels assetjadors, de la mateixa forma, els materials de cartelleria i audiovisuals també es difondran pels canals oficials de l'Ajuntament i es pujaran en les xarxes socials oficials.

Te puede interesar
Lo más visto