Gent Gran de Castelló organitza tallers virtuals d’envelliment actiu

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet

General 21 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
15-02-20-mary-ribera-taller-memoria

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Gent gran, ha posat en marxa una segona fase dels tallers del programa d'envelliment actiu que es desenvoluparan fins al mes de novembre de manera virtual. En concret, es tracta dels tallers d'Estimulació Cognitiva ‘Brain Factory’, ‘Cos i ment en moviment’ i el taller de ‘teatre’.

La regidora de Gent Gran, Isabel Granero, ha explicat que s'ha optat per organitzar aquests tallers de manera virtual per precaució davant la covid-19. “Hem volgut donar continuïtat a aquestes activitats que promouen un envelliment actiu i, en general, afavoreixen i milloren la qualitat de vida de les persones majors”, ha indicat. En total, 72 persones participaran en aquests tallers.

El taller d'estimulació cognitiva ‘Brain Factory’ compte en l'actualitat amb 36 persones. Es tracta d'un programa creat en col·laboració amb la Societat Espanyola de Neurologia dirigit a persones majors de 50 anys que desitgen mantindre o potenciar la seua reserva cognitiva i intel·lectual. Així, es treballen àrees com la memòria, la capacitat resolutiva, el llenguatge, l'orientació espacial i l'habilitat per al càlcul i l'atenció. “Aquest programa va nàixer com a experiència pilot en 2016 i és un dels quals millor acolliment tenen dels organitzats per la Regidoria”, ha destacat Granero.

El taller de ‘Cos i ment en moviment’ compta amb 12 persones i inclou activitats vinculades amb l'expressió, moviment, atenció, reflexos, percepció, observació i memòria. Finalment, el taller de teatre reunirà altres 24 persones.

La regidora de Gent Gran ha explicat que s'estudiarà reprendre la presencialitat d'aquests tallers de cara al pròxim any i sobre la base de com evolucione la situació epidemiològica.

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto