El Col·legi de Metges de Castelló exigeix "solucions immediates" per millorar l'Atenció Primària

Els professionals demanden més recursos tècnics i humans als Centres de Salut

General 21 de septiembre de 2020 Redacció
CENTRO-SALUD-ALMASSORA-2-MIN.-SILENCIO-750x350

El Col·legi de Metges de Castelló ha exigit a la Conselleria de Sanitat Universal "solucions immediates" per millorar els serveis d'Atenció Primària. Els professionals d'aquest col·lectiu exigeixen un augment en els recursos tècnics i humans als Centres de Salut de Castelló.

Després d'un temps sense rebre resposta de la Conselleria a les seues exigències, el col·lectiu, mitjançant les Societats Científiques, ha protestat davant la saturació d'un servei que consideren clau. "La precarització dels recursos i la falta de dotació econòmica per a impulsar l'Atenció Primària ha desembocat en el col·lapse d'aquesta, que és la porta d'accés a la sanitat pública", destaca el Col·legi de Metges de Castelló.

La institució assegura que aquesta situació de col·lapse s'ha aguditzat a causa de la pandèmia del COVID-19: "La irrupció de la pandèmia de coronavirus ha sobrecarregat les agendes dels facultatius que atenen la població en els centres de salut, sense que des de la Conselleria s'hagen adoptat les mesures necessàries per a atallar el problema, malgrat els reiterats advertiments realitzats pels professionals".

"És urgent que es contracten mèdics i personal sanitari que permeta cobrir les baixes existents i completar les plantilles, que sumen a les seues funcions la del control i seguiment dels pacients amb COVID-19", reclama l'entitat.

Un altre dels punts de les protestes es troba en la necessitat de no saturar l'agenda dels metges i de millorar l'atenció telefònica als pacients. Reclamant que es "desburocratitze" la funció dels metges per a poder atendre de manera més ràpida i directa als pacients.

Te puede interesar
Lo más visto