L'augment d'ingressats per COVID-19 col·lapsa les plantes de l'Hospital General de Castelló

El sindicat exigeix la creació d'un hospital de campanya per a reubicar allí als malalts de coronavirus

Sanitat 22 de septiembre de 2020 Redacció
1582722002_823737_1582786157_noticia_normal

L'augment en el número d'ingressats per COVID-19 en els últims dies esta col·lapsant les plantes de l'Hospital General de Castelló. El centre compta ja amb les tres plantes destinades a malalts per coronavirus plenes i ha hagut d'habilitar la zona de cirurgies perquè puguen ser ocupades per pacients amb COVID-19. Aquesta situació de saturació ha provocat que fonts sindicals exigisquen la creació d'un hospital de campanya per a reubicar allí als malalts de coronavirus.

Concretament, han sigut dos els pacients que van ocupar la zona de cirurgies. Una vegada tots dos van eixir de la Unitat de Cuidats Intensius (UCI), l'hospital no comptava amb llits habilitats en els tres pisos destinats a contagiats per COVID-19 i els infermers van decidir reubicar-los en la planta de cirurgies de moment. 

Des del sindicat, asseguren que els casos de coronavirus han arribat ja fins a la planta de maternitat i exigeixen l'habilitació de l'hospital de campanya el més aviat possible per tal de poder mantindre l'activitat d'una forma normativa en les altres plantes. Fins al moment, l'edifici de l'hospital de campanya annex al General de Castelló, només esta sent utilitzat com a sala d'espera per a l'atenció d'Urgències o en certs casos per a realitzar proves PCR a pacients.

D'acord amb Sanitat, ahir es van notificar dos decessos per coronavirus i només tres nous positius confirmats per prova PCR. No obstant això, a pesar que les dades no són alarmants, la incidència del virus a l'agost i setembre comença a afectar als hospitals de Castelló, on actualment compten amb 61 ingressats per COVID-19, 12 d'ells en l'UCI.

Te puede interesar
Lo más visto