Vall d'Alba registra més de 31 litres en mitja hora

El Centre de Coordinació d'Emergències havia decretat el nivell de risc groc a Castelló

General 22 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
Vila-lluvia-710x500

La inestabilitat meteorològica ha afectat de manera aguda en la localitat de la Vall d'Alba, que, abans de les 16 hores, ha registrat un total de 31,2 litres per metre quadrats en l'estació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i en un temps escàs de mitja hora, segons les dades facilitades per l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A la província de Castelló un altre dels pobles que més han notat aquesta vacil·lació del temporal ha sigut Benlloc, on la pluja queia amb fúria al seu pas, mentre que per Orpesa la tempesta que s'endinsava en el Mediterrani ja semblava més afeblida.

Aemet també assenyala a Benassal com un altre dels punts àlgids d'aquesta inestabilitat ja que una segona tempesta, menys intensa, va descarregar 9,2 litres per metre quadrat en la localitat.

En la zona sud de la província, els veïns de les localitats de Vila-real i Borriana han protagonitzat unes precipitacions amb molt poca agressivitat i de duració escassa, perquè aquestes no han arribat als 10 minuts.Així mateix, altres punts de la Comunitat no han passat dels 0,6 litres per metre quadrat, segons dades del Sistema Automàtic d'Informació Hidrològica (SAIH).

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ja havia decretat el nivell de risc groc per a l'interior nord i el sud de la província de Castelló aquest mateix dilluns, per risc d'aconseguir en una hora els 20 litres per metre quadrat, segons Aemet.

Te puede interesar
Lo más visto