El Consell de Ministres aprova aquest dimarts la nova regulació del teletreball

La reforma no entrarà en vigor de forma immediata

General 22 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
20200828132548-696x461
Teletreball. Moncloa

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts la nova regulació del teletreball a Espanya, després de signar aquest dilluns un preacord que permet aprovar el projecte de Teletreball. La nova reforma no entrarà en vigor de manera immediata i tindrà com a aspectes essencials la necessitat de signar un acord amb els empleats que hagen de treballar de manera telemàtica, a distància, i l'obligació empresarial de pagar les despeses que aquesta manera de treballar puga implicar. 

Les principals mesures de la nova normativa són:

  • El teletreball haurà d'afectar almenys  el 30% de la jornada laboral setmanal durant un període de tres mesos; haurà de ser fruit d'un acord entre totes dues parts i serà revocable.
  • El compliment d'aquestes taxes obliga a signar un acord individual amb cada empleat en un terme de tres mesos.
  • El treballador tindrà dret al fet que li abonen les despeses relacionades amb el desenvolupament de l'activitat laboral. De la mateixa forma s'haurà d'establir un mecanisme per a determinar i compensar les despeses derivades en el conveni col·lectiu o en un acord entre l'empresa i la representació legal dels treballadors.
  • El teletreball serà voluntari i reversible per a totes dues parts.
  • Els treballadors que realitzen la seua funció des de casa tindran els mateixos drets i no podran patir perjudici en cap de les condicions laborals.
  • L'empresa podrà controlar per a verificar que els treballadors compleixen amb les obligacions mitjançant qualsevol mesura, sempre que no atempte contra la dignitat de les persones.
Te puede interesar
Lo más visto