La Generalitat també veta a la terapeuta ocupacional que atén 35 alumnes amb diversitat funcional a Onda

Educació impedeix desenvolupar en els col·legis el programa de la pròpia Conselleria que subvenciona l'Ajuntament

General 22 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
IMG_1791

Igual que va succeir amb les infermeres escolars d'Onda, la Conselleria d'Educació ha vetat l'entrada a la terapeuta ocupacional als dos centres educatius, CEIP Baltasar Rull i Mestre Caballero, en els quals atenia un total de 35 alumnes amb diversitat funcional.

Així, a l'empresa que presta el servei, Irela Lleuresport, se li va comunicar que no podien deixar entrar a aquesta professional a treballar en els centres segons la instrucció de la Conselleria d'Educació de no deixar passar a ningú que no siga docent. Hui dia, la terapeuta ha d'avaluar i realitzar el seguiment dels alumnes amb necessitats educatives especials des de casa.

Davant la gravetat de la situació, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, al costat de l'edil de Benestar Social, Óscar Valero, s'han reunit aquest matí amb una representació dels pares i mares dels alumnes afectats per a traslladar-los la problemàtica i buscar solucions a l'espera que Educació rectifique i permeta treballar a la terapeuta ocupacional amb formació en integració sensorial.

“Des de l'Ajuntament ens posem al costat dels pares i mares dels alumnes afectats i continuarem insistint a la Generalitat perquè recapacite i pose fi a aquest contrasentit. No entenem per què consideren persones de risc a les infermeres i la terapeuta i no a un altre personal no docent com el servei de neteja o les monitores de menjador”, ha apuntat la primera edil.

El servei de terapeuta ocupacional és un programa implantat per la pròpia Conselleria d'Educació en 2017, qui disposa de les instal·lacions i recursos, i subvencionat per l'Ajuntament d'Onda, que finança a la terapeuta.

Reunió amb Remolar


Cal recordar que Ballester ja va mantindre una reunió divendres passat amb el director territorial d'Educació, Alfred Remolar, qui va reiterar el seu veto a les infermeres escolars sense proposar solucions. Hui dia tampoc ha contestat a la carta que se li va remetre des de l'Ajuntament d'Onda el passat 14 de setembre demanant explicacions sobre aquestes decisions que estan afectant els alumnes ondenses.

L'alcaldessa també ha anunciat que convocarà una reunió amb les AMPAS per a traslladar-los la situació i escoltar-los.

Te puede interesar
Lo más visto