Vila-real dóna suport a la proposta perquè el Tir i Arrossegament es declare Bé d'Interés Cultural

El pròxim 23 de setembre es proposarà la iniciativa en el consistori

Cultura 22 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
tiro-arrastre

Noelia Samblás, regidora de Tradicions, proposarà demà a la Junta de Portaveus la iniciativa de la Federació de Tir i Arrossegament de la Comunitat Valenciana perquè aquesta modalitat esportiva tradicional siga declarada Bé d'Interés Cultural. La regidora ha declarat que l'Associació Cultural Esportiva de Tir i Arrossegament i Competicions Hípiques de Vila-real els va fer arribar a aquesta proposta perquè «una activitat amb tant d'arrelament a la nostra ciutat reba el reconeixement i la protecció que mereix». A més, ha afegit que per aqueix motiu han decidit traslladar la iniciativa a la resta de grups municipals «i així poder recaptar el màxim de suports».

La proposta de la Federació de Tir i Arrossegament de la Comunitat Valenciana recorda que l'arrelament d'aquesta tradició es remunta als anys 30 del passat segle, de la mà del tractant de bestiar Ramón Tamarit “el Morrero de Meliana”. Hui, quasi un segle després, els concursos de tir i arrossegament continuen presents en la majoria dels municipis de la Comunitat, segons l'entitat, que considera que es tracta d'un llegat  de la identitat i la cultura agrícola valencianes.

L'Ajuntament de Vila-real sempre ha donat suport a aquesta tradició tan arrelada a la ciutat amb un conveni amb l'associació local de tir i arrossegament de 3.000 euros en 2020. Segons la regidora de Tradicions, el tir i arrossegament és una activitat esportiva molt característica de la cultura popular valenciana i que des de la regidoria «secunden i treballen per la seua posada en valor». Samblás afig que estaran al costat de l'entitat per a poder aconseguir la declaració de Bé d'Interés Cultural, però per a això necessitaran «sumar forces» amb els grups municipals del consistori.

 

Te puede interesar
Lo más visto