La Conselleria d'Economia anuncia la intenció d'augmentar el pressupost del PEIV

46 milions d'euros com a suport a la indústria davant la crisi provocada per la COVID-19

Economía 23 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
181105_NP_Comparencia_Pres_2019_a_les_Corts_-_1
Rafael Climent a les Corts. Generalitat Valenciana

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha comunicat la seua intenció d'augmentar el pressupost del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (PEIV) per a 2021. El propòsit és arribar als 46 milions d'euros d'inversió enfront dels 32 milions que doten el pressupost l'any 2020, aquest augment significa un suport ferm a la indústria davant la crisi provocada per la COVID-19, anunciava el conseller, Rafael Climent.

L'augment del pressupost del PEIV no ès l'únic que es vol augmentar. El pressupost per a polígons industrials vol arribar fins als 35 milions, també s'augmentaran les ajudes en l'àmbit de la internacionalització fins als 12 milions, per a la digitalització altres 12 milions més i també es pretén realitzar un esforç molt important en ocupació i formació, passant dels 80 milions actuals fins als 150 milions.

Climent ha explicat que aquesta aposta per impulsar el PEIV inclou el suport a les Entitats de Gestió i Modernització de les Àrees Industrials, que podran finançar-se a través del pla. Amb aquest motiu, Rafa Climent i la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, s'han reunit amb la Plataforma per la Reindustrialització Territorial, integrada per COEVAL (Confederació Empresarial de la Vall d'Albaida), FEDAC (Federació Empresarial de les Comarques de L'Alcoià i El Comtat) i IBIAE (Associació d'Empresaris d'Ibi i Comarca) per a valorar la situació empresarial d'aquestes comarques davant la crisi sanitària i econòmica provocada per la COVID-19.

Els representants empresarials han admés que la indústria es troba en una situació més favorable que altres sectors com és el turisme. No obstant això, després d'agrair a Conselleria que es reprenguen aquestes ajudes, han expressat la necessitat que els ajuntaments continuen invertint en la modernització dels polígons industrials.

El conseller ha explicat que estan treballant amb Xarxa Elèctrica Espanyola amb l'objectiu de donar principi a les obres d'execució de les subestacions de Serrallo, Sanxo Llop i Castalla, així com per a la creació d'una altra a la comarca de la Vall d'Albaida, concretament entre Agullent i Albaida.

També han plantejat la possibilitat d'estudiar la possible col·laboració del sector industrial amb el del turisme per a pal·liar el descens d'activitat d'aquest sector, i han expressat la seua preocupació per la situació del xicotet comerç.

Te puede interesar
Lo más visto