Castelló aprova mesures fiscals que ajudaran als locals a estalviar més d'un milió d'euros

L'Ajuntament ha fixat exempcions i rebaixes de taxes per a locals i activitats econòmiques de la ciutat

Economía 24 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
200226 rp presupuestos (3)
L'alcaldessa Amparo Marco anunciant les mesures. Ajuntament de Castelló

L’Ajuntament de Castelló ha fixat exempcions i rebaixes de taxes que implicaran un estalvi per a locals i activitats econòmiques de la ciutat de més d'un milió d'euros enguany. Aquestes mesures fiscals, posades en marxa per ajudar a mitigar els efectes negatius de la pandèmia, sumen 1.109.000 euros d’estalvi entre la suspensió i/o rebaixes de les taxes per ocupació de la via pública amb taules i cadires, taxa de fems, mercats extraordinaris, llicències d'activitats i cànon de concessió de quioscos.

Amparo Marco, l’alcaldessa de Castelló, ha recordat que, des del govern municipal es van adoptar mesures extraordinàries i urgents des del primer moment en que es va iniciar la pandèmia «aprovem ja a l'abril suspendre taxes i, posteriorment, ampliar aquestes mesures fins a final d'any i aplicar altres com l'anul·lació de la taxa de fems per a les activitats no essencials durant l'estat d'alarma», ha indicat. A més, ha remarcat el «paper fonamental» de l’Ajuntament per a eixir de la crisi de la covid-19.

L’Ajuntament ha aplicat mesures que ronden els 8,5 milions d’euros per a reactivar el teixit local i la garantia social. La repartició d'aquestes mesures són 2,5 milions es destinen a la inversión en emergència social per la covid-19, el Pla de Inversions de Reactivació Econòmica compta amb 1,5 milions, l'hostaleria amb un milió, el Pla Castelló Contracta amb 2,3 milions i els 1,10 milions d’estalvi en taxes municipals. 

En concret, comerços i locals estalviaran 513.000 euros per l'anul·lació de la taxa de fems a activitats no essencials durant l'estat d'alarma, altres 300.000 euros d'estalvi per la suspensió de la taxa d'ocupació de la via pública per instal·lació de terrasses, uns 180.000 euros en llicències d'activitat, 68.000 euros per taxes de mercats extraordinaris i altres 48.000 per cànon de concessió de quioscos.

El tercer tinent d'Alcaldia, Fernando Navarro, ha destacat que «des de l'inici de la pandèmia, l'equip de govern ha redirigit la seua política econòmica i social a pal·liar sobretot els afectes en el xicotet comerç i PIMES i a ajudar a les famílies amb més vulnerabilitat social davant l'aturada de l'economia”. Navarro ha ressaltat “l'aposta del Acord de Fadrell per a impulsar una fiscalitat progressiva i justa que garantisca que l'Administració dispose dels recursos necessaris per a fer front a la crisi económica».

 

Te puede interesar
Lo más visto