Castelló obri el termini per a sol·licitar les ajudes al comerç, l'hostaleria i l'oci nocturn

Fins al 22 d'octubre es pot presentar la instància telemàtica o presencial al Palau de la Festa i les tinències Nord, Oest i Grau

Economía 24 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
e489eb68-16c4-44d2-bf4e-d34541e7fe19-710x500

Des de hui i fins al 22 d'octubre, els comerciants minoristes, autònoms, microempreses i petites empreses titulars de comerços, bars, cafeteries, restaurants i locals d'oci nocturn de Castelló poden sol·licitar la nova línia d'ajudes activada per l'Ajuntament de Castelló i dirigida a pal·liar els efectes originats pel coronavirus en aquests sectors. Les subvencions, de fins a 1.200 euros, es finançaran amb càrrec al pressupost municipal a través d'una partida oberta l'import inicial de la qual és d'1 milió d'euros. Les sol·licituds poden presentar-se via telemàtica, a través de la Seu Electrònica i de manera presencial, mitjançant petició de cita prèvia al Palau de la Festa i en les tinències d'alcaldia Nord, Oest i Grau. Les bases de la convocatòria es poden consultar en l'apartat d'Innovació Comercial de la web municipal i a través de l'enllaç: bit.ly/AjudesComerçiHostaleriaCS.

Van destinades a titulars de negocis i empreses de comerç, restauració i oci nocturn que van tancar durant el període d'estat d'alarma o amb un descens en la facturació d'almenys entre un 50% i un 75%; i d'un 25% a un 49,9% respecte a la facturació dels sis mesos anteriors a la declaració de l'estat d'alarma per la covid-19. En cas de disminució de la facturació superior al 75% tindran la mateixa consideració que els tancats.

La quantia de les ajudes és de 1.200 euros en cas de tancament total de l'activitat i quan les pèrdues han sigut superiors al 75%; de 600 euros per a l'obertura amb pèrdues entre el 50% i el 75%; i de 300 euros quan les pèrdues se situen entre el 25% i el 49,9%. La concessió s'efectuarà en règim de concurrència competitiva, establint-se com a criteri de valoració la data i hora d'entrada que figuren registrades en la sol·licitud, reunint la totalitat de requisits i documentació requerida en la convocatòria, prioritzant les que siguen per tancament total de l'activitat. Aquestes ajudes hauran de respondre a pal·liar les despeses d'on s'exerceix l'activitat en el terme municipal de Castelló, i sempre que conste en la sol·licitud la declaració responsable del sol·licitant que mantindrà l'activitat oberta al públic almenys fins al dia 31 de desembre de 2021.

Te puede interesar
Lo más visto