Sanitat prorroga les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana 21 dies més

S'incorporaran 410 professionals per a reforçar la labor assistencial i de rastreig dels casos de coronavirus

Sanitat 25 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
descarga
Ana Barceló, consellera de Sanitat, a una roda de premsa. Generalitat Valenciana

Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, ha comparegut en una roda de premsa per a oferir les noves dades sobre la covid-19, així mateix a actualitzat la información i ha anunciat les noves mesures que s’estan adaptant a la Comunitat per a contenir el virus. 

Durant la roda de premsa, la consellera ha anunciat «es prorrogaran durant 21 dies més les mesures de prevenció front al coronavirus adoptades el mes d'agost passat per a tota la Comunitat Valenciana, unes mesures que van ser consensuades per a tota Espanya en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut».

Aquest allargament es posa en marxa el pròxim dilluns dia 28 i afecta principalment a ambits socials com l’oci nocturno, la hosteleria, la cel·lebració de distintos events i el consum de tabac per el carrer. Barceló ha indicat que les mesures «estan mostrant la seua efectivitat en la contenció del virus» i que per això hi ha que seguir treballant «en aquesta línia, per evitar contagis i frenar els possibles brots». 

En la Comunitat s’han efectuat 1.057.457 proves, de les que un 92 % han donat negatiu. A més, el 40 % dels casos detectats des de finals de maig corresponen a persones asintomatiques, segons les dades oferides per la Generalitat. En aquesta línia, la consellera de Sanitat ha destacat la llavor que està fent la Comunitat. «Estem augmentant la capacitat de diagnòstic. Des de la fi de l'estat d'alarma s'han realitzat 640.000 proves diagnòstiques, la qual cosa suposa un increment de més del 152%», ha senyalat. 

Nous professionals per a reforçar la labor assistencial i de rastreig

Pel que respecta al reforç de profesionals, la consellera ha indicat: «continuem ampliant la nostra capacitat de resposta amb la incorporació de nous mitjans, tant materials com humans. Per això, en breu s'incorporaran 410 nous professionals per a reforçar la part assistencial i la labor de rastreig que s'està duent a terme davant el coronavirus».

Aquestes incorporacions seran 241 auxiliars administratius que reforzaran la Atenció Primaria i 50 noves plaçes d’especialistes en Documentació Sanitaria. A més, es comptarà amb 113 llocs destinats a laboratoris de microbiologia: 10 facultatius i 97 tècnics especialistes en laboratori. Així mateix, s'incorporaran 6 nous auxiliars administratius.

Com a complement de la incorporació dels nous profesionals, Sanitat prorrogara per un periode de sis mesos els contractes que finalitzen a noviembre. Aquestos ascendeixen a 7.410 contractes i es destinaran 22 milions d’euros al mes per a realitzar aquest aument de mesos. 

Actualizació dades COVID-19 a la Comunitat Valenciana  

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat 707 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR en la Comunitat Valenciana des de l'última actualització, que situen la xifra total de positius en 37.553 persones. Per províncies, hi ha 103 a Castelló (4.133 en total); 296 a Alacant (12.406 en total), i 308 a la província de València (20.918 en total). A més, s'ha reassignat un cas a la província de València, amb el que el nombre total de casos sense assignar ascendeix a 6.

D’altra banda s’han donat 688 altes que fan que el total de persones curades des de l’inici de la pandemia siguen 38.870. Això mostra que, actualment, hi ha 6.286 casos actius a la Comunitat. I als hospitals hi ha 463 persones ingresades.

Finalment, des de l’ultima actualització s’han registrat 8 defuncions per coronavirus. 

 

Te puede interesar
Lo más visto