La Universitat Autònoma de Barcelona premia la transparència de l’Ajuntament de Castelló

El consistori ha obtingut el reconeixement del Segell Infoparticipa amb una puntuació del 88%

Política 26 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
250920 Garcia presentació panell govern obert

La Comissió Coordinadora del Segell Infoparticipa ha informat de la concessió a l’Ajuntament de Castelló de la Menció Infoparticipa 2019, després que les diverses accions que porta a terme el consistori en favor de la transparència hagen obtingut una puntuació del 88%. La valoració suposa una reconeixement «a tot el treball del personal municipal i les diverses àrees de govern implicades en el desenvolupament del portal de transparència, una eina concebuda per a facilitar l’accés a la ciutadania i que totes les dades siguen comprensibles i fàcilment analitzables». Així ho ha manifestat el regidor de Transparència i Bon Govern, Ignasi Garcia, per a qui el reconeixement marca «els nous objectius pels quals hem de treballar en els pròxims mesos per a millorar més encara les eines amb que la ciutadania pot conèixer què fa el seu ajuntament i com s’inverteixen els diners públics».

La comissió està integrada per representants de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l'Observatori de Governança i Transparència de la Universitat Cardenal Herrera. Ha valorat, entre altres aspectes, la publicació de l’execució trimestral del pressupost, dels objectius d’estabilitat pressupostària, les modificacions pressupostàries i el desenvolupament de concursos públics. El Segell Infoparticipa, el qual ja va premiar l’any passat el treball fet per Castelló en matèria de transparència, ha analitzat també amb resultats satisfactoris la publicació al web municipal de les subvencions atorgades, el convenis signats i els contractes majors i menors formalitzats. Així mateix, han valorat la publicació d’un Pla de Govern, de les actes del ple i de la liquidació dels pressupostos de l’exercici anterior.

Cal recordar que el panell de govern obert de Castelló permet fer un seguiment de tots els objectius marcats per l’Acord de Fadrell i comprovar l’estat de tramitació gestió en què es troben. Durant tot l’any 2019, el panell de Govern Obert de Castelló va rebre 11.113 visites. Això suposa que el trànsit, des de la seua activació en 2015, es va multiplicar per sis. El web facilita la ciutadania l’accés a dades sobre pressupost, bens immobles municipals, participació ciutadana i acords plenaris, entre altres.

Te puede interesar
Lo más visto