Consum Sostenible finalitza el taller per a previndre amenaces en internet destinat a estudiants

Nou centres educatius de Primària i Secundària de Castelló han participat en la nova edició per a conéixer pautes de protecció en les xarxes

General12 de abril de 2020RedaccióRedacció
Colegi
Font: Mestreacasa.gva.es

La regidoria de Consum Sostenible de l'Ajuntament de Castelló ha finalitzat una nova edició dels tallers destinats a escolars i alumnes d'instituts de Castelló per a conscienciar sobre l'ús les xarxes socials, així com per a aportar pautes per a previndre amenaces en Internet. Aquests tallers es van veure interromputs pel tancament dels centres educatius davant l'emergència sanitària per coronavirus. Per això, s'han traslladat a una plataforma online per a la seua distribució per part dels instituts que no havien pogut participar en el programa.

«Hem adaptat els tallers perquè no sols els alumnes, sinó també els pares, puguen rebre tot tipus de consells i les eines on s'expliquen les amenaces més comunes a les quals poden enfrontar-se els seus fills quan utilitzen internet», ha apuntat la regidora de Consum Sostenible, Mary Carmen Ribera. La regidora ha explicat que en aquests tallers s'ensenyen pautes de prevenció i protecció de les amenaces a les quals poden enfrontar-se en Internet, saber com identificar-les, així com els perills més comuns com el ciberbullying, grooming, etc. «Hem volgut que aquells alumnes que no van poder tindre accés a aquests tallers puguen rebre ara aquests consells a través d'una plataforma digital per a comunicar-se, aprendre o divertir-se», ha afegit Ribera.

Aquest taller aborda també les amenaces a les quals s'enfronten els pares per l'accés dels seus fills menors a continguts inapropiats i pel seu accés, cada vegada de forma més generalitzada, a mòbils, tauletes i ordinadors. «Hem creat una xarrada en una plataforma online amb consells i solucions als problemes més habituals que es poden trobar les famílies hui dia, en aqueixa mateixa eina donem solucions als problemes plantejats de manera dinàmica i sobretot pràctica i útil», explica Diego Lledó, especialista en seguretat informàtica i encarregat d'impartir el taller.

Te puede interesar
Lo más visto