El General de Castelló compra els nous tests ràpids per comprovar la seua fiabilitat

Si es demostra l'efectivitat dels test es podria saber un positiu en 15 minuts

Sanitat 25 de septiembre de 2020 Redacció
Test rápidos_detail

L'Hospital General de Castelló ha iniciat de manera experimental l'ús dels nous test ràpids que en 15 minuts permeten saber si un pacient és positiu per coronavirus. Amb aquests nous test ja no seria necessari portar les proves al laboratori, la qual cosa suposa un retràs per a conèixer els resultats d'aquestes, alhora que facilitaria la contenció dels brots per COVID-19.

Els test, que de moment es troben en fase experimental, podrien ser utilitzats de forma genèrica a partir de la pròxima setmana segons apunten fonts de Sanitat. Abans d'això, els sanitaris tindran que comprovar si la seua fiabilitat és del 97%, tal com apunta Institut de Salut Carles III.

Ana Barceló, consellera de Sanitat, ha assenyalat que de poder demostrar la seua efectivitat, aquests tests serien molt útils en entorns escolars, ja que es podrien realitzar de forma integra als centres educatius en cas de sospita per un possible positiu.

Aquesta nova formula molt mes immediata serviria per a reduir el personal hospitalari que du a terme les proves PCR, a més de reduir el treball al laboratori.

 

Te puede interesar
Lo más visto