Aumenten els delictes relacionats amb amenaces en xarxes socials i amb el sexting

La reincidència en els menors és baixa perquè asimilen les mesures correctives

General 28 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
internet-menores-noticia
Un menor utilitzant un ordinador. Generalitat Valenciana

Els delictes relacionats amb la conflictivitat juvenil s’estan transformant degut al mal ús que fan els adolescents amb les noves tecnologies. Carlos Escorihuela, fiscal cap de menors de Castelló, ha alertat d’un increment en infraccions relacionades amb les amenaces mitjançant les xarxes socials i amb el sexting. 

«Són temes que presenten una difícil solució, són més d'educar a de sancionar», remarca Escorihuela, al mateix temps que assenyala que la majoria d'aquests procediments es resolen amb mediació i no arriben a judici.

Una altra infracció que ha augmentat és la que fa referència a l’àmbit familiar, això és, fills que maltracten o agredeixen als seus pares. Aquests casos acaben a la Fiscalia després de fracassar als Serveis Socials. 

Convivència en un grup educatiu

S’ha posat en marxa un projecte de convivència per a aquests tipus de casos. Aquesta proposta es basa en que els adolescents que tinguen estos problemes, deuran viure a una mateixa casa i deuran complir unes rutines, hàbits i normes estipulades. Segons senyala Escorihuela: «Això resulta clau a l'hora de reconduir la seua situació conflictiva perquè que els pares estableixen rutines i hàbits, evitant un oci excessiu, es fonamental». 

Mesures correctives

El fiscal explica que la reincidència en els menors és baixa, ja que assimilen les mesures correctives. La que més s'imposa, la llibertat vigilada, comporta l'elaboració d'un pla d'actuació, per part d'un gabinet d'experts, en el qual el jove haurà de fer tasques o acudir a tallers per a pal·liar manques formatives o controlar impulsos, entre altres qüestions.

També resulten efectius els treballats en benefici a la comunitat. En la pràctica, per exemple, menors condemnats a Castelló ajuden a les tasques de recollida de material d'un poliesportiu municipal, netegen les platges o presten algun tipus d'ajuda a un col·lectiu sense ànim de lucre.

Te puede interesar
Lo más visto