Les aigües residuals de Vinaròs registren nivells baixos de Covid-19

Els anàlisi es repetiran per a contrastar la informació i veure si es un cas aïllat

Sanitat 29 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
Analisis Setembre
Les anàlisis d’aigües residuals detecten nivells molt baixos de Covid-19 a Vinaròs. Ajuntament de Vinaròs

Els anàlisi realitzats durant la setmana passada de les aigües residuals de Vinaròs han detectat una presencia molt baixa de Covid-19. Durant els mesos de juny, juliol i agost no es va trobar cap rastre del material genètic SARS-CoV-2, que mostra si hi ha Covid-19 o no. 

Durant el mes de setembre sí es va alertar de la presencia d’aquest material genètic a les aigües residuals, però la incidència era de nivells baixos, segons informa l’Ajuntament de la localitat. A més, el consistori ha informat que «els anàlisis, que es realitzen de forma setmanal, es repetiran per verificar i contrastar els resultats, per ver si es tracta d’un fet aïllat o si es persistent». 

En cas que les dades corroboren la presència del virus «es realitzaran diferents anàlisis sectorials en diferents col·lectors i zones de la ciutat per a aconseguir dades més específiques», remarca l'Ajuntament. Així mateix, la detecció del virus en residus d'origen fecal indica l'existència d'alguns casos positius en la població, “però en cap cas que la via de contagi siga a través de l'aigua. Aquestes dades, serveixen a les autoritats sanitàries per a extremar els rastrejos en determinades zones i per a tindre un control i una fotografia més acurada de la situació”.

Les analítiques es realitzen mitjançant un conveni firmat el passat mes de maig entre el Ajuntament i la empresa Facsa. 

Te puede interesar
Lo más visto