Vila-real reforçarà els protocols anticovid als centres educatius

L'Alcalde ha convocat una reunió el pròxim dijous per fer un balanç de la situació

Sanitat 29 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
0_38747_1_bis
Dues netejadores desinfectant un aula. Ajuntament de Vila-real

L’Alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha convocat per al pròxim dijous als directors dels centres docents de la localitat amb l’objectiu d’abordar el desenvolupament de les primeres setmanes de curs, així com traslladar al col·legis les noves mesures de reforç de neteja i desinfecció en les que està treballant el consistori. 

«Des de l'inici del curs, estem en permanent contacte amb els equips directius dels centres per a fer un seguiment de les necessitats i problemàtiques que van sorgint, per a així anar adaptant-nos a les circumstàncies en una situació que és completament inèdita per a tots», valora Benlloch, qui recorda que aquest estiu s'ha posat en marxa el Pla de retorn físic a l'escola per a facilitar el retorn a les aules en les màximes condicions de seguretat.​

Una d’aquestes millores serà el reforç dels protocols anticovid de neteja i desinfecció, especialment als centres públics d’Infantil i Primària, particularment en el subministri de sabó i paper higiènic de mans. «En aquest inici de curs, i així ens l'han traslladat també els centres, hem vist un ús molt elevat d'aquests materials, que, malgrat l'increment del contracte de neteja en 12.000 euros mensuals, no arriba a cobrir-se completament. Per això, estem ja treballant en l'ampliació dels subministraments perquè les necessitats dels centres estiguen completament cobertes», agrega el primer edil.

Aquest reforç del contracte de neteja dels col·legis ha suposat en aquest any un increment pròxim al 20 %, amb un desemborsament mensual de 82.000 euros. Així, la reunió busca fer balanç per implementar les millores que puguen revertir en el benestar, seguretat i educació de l’alumnat.

 

Te puede interesar
Lo más visto